ΚΟΣΜΟΣ

Καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα ο Ράτκο Μλάντιτς

Καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα ο Ράτκο Μλάντιτς

Ομάδα Σέρβων ιατρών θα εξετάσει τον κατηγορούμενο για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου, πρώην διοικητή των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς, ο οποίος κρατείται στη φυλακή του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), δήλωσε η εκπρόσωπος του δικαστηρίου, Νέρμα Γέλασιτς.

Ο Ράτκο Μλάντιτς, ο οποίος πριν από την έκδοσή του στο ICTY υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, ανέφερε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και ζήτησε να εξεταστεί από Σέρβους γιατρούς.

Ο συνήγορός του Μπράνκο Λούκιτς δήλωσε σε βοσνιακά ΜΜΕ ότι θα εξεταστεί από νευροψυχίατρο, νευρολόγο, καρδιολόγο και πνευμονολόγο από το στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου.

Ο κ. Λούκιτς σημείωσε ότι η κατάσταση της υγείας του κατηγορούμενου είναι σοβαρή, ότι είναι καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα και ότι ίσως δεν μπορέσει να εμφανιστεί στην προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του δικαστηρίου, το οποίο αναμένεται να του απαγγείλει πρόσθετες κατηγορίες για εγκλήματα σε βάρος μουσουλμάνων της Βοσνίας στο χωριό Μπίστινα, το 1995.