ΚΟΣΜΟΣ

Κλειστή η πυραμίδα του Χέοπα ενόψει του «φαινομένου 11/11/11»

Κλειστή η πυραμίδα του Χέοπα ενόψει του «φαινομένου 11/11/11»

Το Ανώτατο Συμβούλιο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου αποφάσισε να κρατήσει κλειστή την πυραμίδα του Χέοπα την Παρασκευή, καθώς υπάρχει φημολογία για την πραγματοποίηση τελετών εσωτερισμού, λόγω της αυριανής ημερομηνίας: 11/11/11.

Σύμφωνα με τους αριθμολόγους, η 11η Νοεμβρίου του 2011 αποτελεί μια ψηφιακή ευθυγράμμιση. Ορισμένοι αποδίδουν στον αριθμό έντεκα παραφυσικές δυνάμεις που προσφέρουν ένα δίαυλο επικοινωνίας με το υποσυνείδητο, άλλοι βλέπουν ένα μυστικιστικό χαρακτήρα, που όπως λένε συνήθως σχετίζεται με καταστροφές, όπως οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο διευθυντής του Τμήματος Φαραωνικής Αρχαιολογίας, Άτεφ Αμπού Ζάχαμπ, δήλωσε πως η απόφαση ελήφθη «μετά από πολλές πιέσεις» Αιγύπτιων κυβερνοναυτών και πληροφορίες που έλεγαν ότι τελετές εσωτερισμού έχουν προγραμματιστεί στο εσωτερικό της πυραμίδας για τις 11 Νοεμβρίου του 2011.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Αρχαιοτήτων επιβεβαίωσε επίσημα το κλείσιμο της μεγαλύτερης πυραμίδας της Αιγύπτου, επικαλούμενο ωστόσο την ανάγκη εργασιών συντήρησης.

Για τους οπαδούς του εσωτερισμού και της αριθμολογίας η αυριανή ημέρα είναι μια ευκαιρία για να συναντηθούν κατά χιλιάδες σε όλο τον κόσμο για τελετές ή χορούς. Αρκετές σελίδες αφιερωμένες στην ημερομηνία αυτή έχουν εμφανιστεί και στο Facebook.