ΚΟΣΜΟΣ

Νέες απειλές της Τουρκίας για τους «οχτώ»: «Θα νιώθουν την ανάσα μας στο σβέρκο τους»

Νέες απειλές της Τουρκίας για τους «οχτώ»: «Θα νιώθουν την ανάσα μας στο σβέρκο τους»

Για μία αφορά ακόμη η Άγκυρα προσπαθεί να τρομοκρατήσει όσους έχουν χαρακτηριστεί «εχθροί» κατά τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είτε βρίσκονται στο εσωτερικό της χώρας, είτε έχουν καταφέρει να διαφύγουν στο εξωτερικό, συμπεριλαμβάνοντας στους «εχθρούς» και τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς οι οποίοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

cumhurbaskanligi sozcusu ibrahim kalin dan aciklamalar 1537521485

Οι νέες απειλές, με νύξη και προς τους «οχτώ», εκφράστηκαν αυτή τη φορά μέσω του εκπροσώπου του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Άγκυρα σήμερα 21 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Turkiyegazetesi.

«Θα έρθει η στιγμή που θα συλληφθούν από τους τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, τα αρμόδια όργανα ασφαλείας ή τις ειδικές μας δυνάμεις στο εξωτερικό» δήλωσε ο Καλίν αναφερόμενος σε μέλη του κουρδικού PKK, της FETÖ του ιεροκήρυκα Γκιουλέν «και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων» όπως σημείωσε ο Καλίν εμφατικά.

«Είτε σε ένα, είτε σε τρία, είτε σε πέντε χρόνια όσοι διέπραξαν εγκλήματα κατά της Τουρκίας θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και θα τιμωρηθούν ανάλογα. Και αυτό αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε τρομοκρατική οργάνωση. Η Τουρκική Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει να πάρουν ανάσα. Όλοι τους θα αισθάνονται διαρκώς την ανάσα της Τουρκίας στονσβέρκο τους», τόνισε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν.

Η σχετική συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα ο Καλίν: