ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Ο νέος προϋπολογισμός θα μας σώσει από το «τρίγωνο του κακού»

Ερντογάν: Ο νέος προϋπολογισμός θα μας σώσει από το «τρίγωνο του κακού»

Σωτηρία από το «τρίγωνο του κακού» ψάχνει ο Ερντογάν

Ο νέος προϋπολογισμός της Τουρκίας θα τη σώσει από το «τρίγωνο του κακού» που περιλαμβάνει τον πληθωρισμό, τα επιτόκια και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε μέλη του κόμματός του, του ΑΚ, στο κοινοβούλιο, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία θα απαντήσει στις επιθέσεις στο νόμισμά της μέσω της οικονομικής της ανάπτυξης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τους Τούρκους να αναφέρουν τις ασυνήθιστες αυξήσεις τιμών στα καταστήματα, λέγοντας ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αιφνιδιαστικές έρευνες στα αποθέματα αυτών των καταστημάτων, εάν κριθεί απαραίτητο.

«Καλώ τον λαό μου: εάν υπάρχουν ασυνήθιστες διαφορές στις τιμές στις αγορές ή αλλού, να τις αναφέρετε άμεσα στον Δήμο», δήλωσε ο Ερντογάν, σε ομιλία του στους βουλευτές του κόμματός του, του ΑΚ.

«Όπου υπάρχουν σοβαρές διακυμάνσεις στις τιμές ή στα αποθέματα, είναι η ευθύνη μας ως κυβέρνηση να κάνουμε έρευνες στα αποθέματά τους και να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο», δήλωσε.

Ενίσχυση των σημειών παρατήρησης στην Ιντλίμπ

Η Τουρκία θα ενισχύσει τα σημεία παρατήρησής της στη βορειοδυτική Συρία και θα εργαστεί μαζί με τη Ρωσία εναντίον των ριζοσπαστικών οργανώσεων, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Είπε ακόμη πως η Τουρκία θα διεξαγάγει συνάντηση κορυφής με τη Ρωσία, τη Γερμανία και τη Γαλλία τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο για να συζητήσουν για τη Συρία και πρόσθεσε πως η Τουρκία θα εξακολουθήσει να επιδιώκει λύση με τον συριακό λαό και όχι με την υποστηριζόμενη από τη Ρωσία συριακή κυβέρνηση.