ΚΟΣΜΟΣ

Ραγδαίες εξελίξεις: Παραιτήθηκε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι (Vid)

Ραγδαίες εξελίξεις: Παραιτήθηκε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι (Vid)

Η Νίκι Χέιλι, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, παραιτήθηκε από το αξίωμα της και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε δεκτή την παραίτησή της, μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι έκανε δεκτή την παραίτηση της Αμερικανίδας πρέσβειρας στον ΟΗΑ Νίκι Χέιλι, η οποία θα αποχωρήσει από τη θέση αυτή στα τέλη του έτους.

Προσερχόμενη στον Λευκό Οίκο, η Χέιλι απέφυγε να επιβεβαιώσει στους δημοσιογράφους αν έχει παραιτηθεί. Η εκπρόσωπος του προέδρου, Σάρα Σάντερς, είπε μόνο ότι είναι προγραμματισμένη μια συνάντησή της με τον Τραμπ στις 10.30, τοπική ώρα (17.30 ώρα Ελλάδας), στην οποία ήταν παρόντες και δημοσιογράφοι.

Από την πλευρά της η Χέιλι, η πρώην κυβερνήτρια της Νότιας Καρολίνας, διέψευσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2020, μια φήμη που κυκλοφορούσε το τελευταίο διάστημα. Αντιθέτως, είπε ότι θα συμμετάσχει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

Αναφερόμενη στο έργο της στον ΟΗΕ, είπε ότι μπορεί να μην αρέσει στις άλλες χώρες αυτό που κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, όμως το σέβονται.

Ο Τραμπ δεν ανακοίνωσε ποιος θα διαδεχτεί τη Χέιλι, περιορίστηκε μόνο να πει ότι υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι που θα ήθελαν να αναλάβουν αυτή τη θέση. Σκοπεύει να ανακοινώσει τον αντικαταστάτη της μέσα στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες.