ΚΟΣΜΟΣ

Οικονομικός όλεθρος στην Ιταλία: «Γκρεμίζεται» η οικονομία - Έκτακτη σύσκεψη της κυβέρνησης

Οικονομικός όλεθρος στην Ιταλία: «Γκρεμίζεται» η οικονομία - Έκτακτη σύσκεψη της κυβέρνησης

Το ιταλικό σπρεντ άγγιξε σήμερα 9 Οκτωβρίου τις 315 μονάδες, που αποτελούν και την αρνητικότερη επίδοση από τον Απρίλιο του 2013. Παράλληλα, η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου του ιταλικού δημοσίου άγγιξε το 3,7%.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με πληροφορίες, απόψε θα πραγματοποιηθεί στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, νέα έκτακτη συνεδρίαση με θέμα τα οικονομικά και κοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης. Συνεδρίαση στην οποία αναμένεται να πάρουν μέρος ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, οι δυο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο και Ματτέο Σαλβίνι, όπως και ο υπουργός οικονομικών Τζοβάννι Τρία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κύριο ζητούμενο θα είναι η εφαρμογή του κοινωνικού προγράμματος της κυβέρνησης, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη την έντονη ανησυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των αγορών.

«Η οικονομική ανάπτυξη θα είναι μεγαλύτερη από τις προβλέψεις του ΔΝΤ» επιμένει ο Ιταλός πρωθυπουργός

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναφέρθηκε, από την Φλωρεντία, στις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ανάπτυξη της ιταλικής δημόσιας οικονομίας, διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι μεγαλύτερη.

«Η οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας θα είναι μεγαλύτερη από τις προβλέψεις του ΔΝΤ. Έχουμε καταρτίσει με μεγάλη προσοχή τον νέο προϋπολογισμό της Ιταλίας», τόνισε ο Κόντε. Πρόσθεσε, δε, ότι «το ΔΝΤ θα έπρεπε να αναθεωρήσει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας, βάσει του νέου προϋπολογισμού της Ιταλίας».

«Πρέπει να επιτρέψουμε στην οικονομία μας να εκφράσει όλη την θετική δυναμική της και να ασχοληθούμε με την κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας. Πάντα με απόλυτη σωφροσύνη», ολοκλήρωσε ο Κόντε.