ΚΟΣΜΟΣ

Ποια «βιβλική καταστροφή»; Αυτός είναι ο απίστευτος λόγος που πλησιάζει το τέλος της ανθρωπότητας!

Ποια «βιβλική καταστροφή»; Αυτός είναι ο απίστευτος λόγος που πλησιάζει το τέλος της ανθρωπότητας!

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ανθρωπότητα, η οποία οδεύει ολοταχώς προς το τέλος της, κρούουν οι επιστήμονες.

Μόνο που αυτήν τη φορά δεν εστιάζουν στην κλιματική αλλαγή, η οποία αποτελεί αναμφισβήτητα τη μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη, αλλά στα… σπερματοζωάρια!

Και συγκεκριμένα στη δραματική κατακόρυφη πτώση της ποιότητάς τους παγκοσμίως, καθώς σύμφωνα με νέα μελέτη, παρατηρείται μείωση 2% ετησίως.

Στη μελέτη που επικαλείται η βρετανική «Mirror», πήραν μέρος 124.000 άνδρες, οι οποίοι επισκέπτονται κλινικές γονιμότητας στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικά, καθώς έδειξαν πτώση στην ποιότητα του σπέρματος κατά 2% ετησίως, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κάτι παρόμοιο έδειξε και ξεχωριστή έρευνα σε 2.600 δότες σπέρματος (με ποιότητα ανώτερη του μέσου όρου).

Και μπορεί οι περισσότεροι άνδρες παγκοσμίως να είναι ικανοί να γίνουν μπαμπάδες, ωστόσο οι επιστήμονες προειδοποιούν πως αν αυτή η «τάση» συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, δεν αποκλείεται να έρθει ακόμα και το τέλος της ανθρωπότητας. Κατηγορούν μάλιστα γι΄ αυτό τα χημικά και το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Αν συνδυαστεί, δε, με περσινή μελέτη – ορόσημο που δείχνει μείωση 59% στην παραγωγή σπερματοζωαρίων στη Δύση από το 1973 έως το 2011, τότε «τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά», εκτιμούν οι ειδικοί, βάζοντάς στο στόχαστρό τους τα φυτοφάρμακα, τα χημικά που διαταράσσουν τις ορμόνες, το άγχος και την παχυσαρκία, σε συνδυασμό με την κατανάλωση υπερβολικά μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, καφεΐνης και μεταποιημένου κρέατος.

Επιστήμονες στη Βαλένθια της Ισπανίας και στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ ΗΠΑ πραγματοποίησαν την πρώτη μεγάλης κλίμακας μελέτη του σπέρματος - «κολυμβητή», γνωστού και ως «συνολικός κινητικός αριθμός των σπερματοζωαρίων».

Οι άνδρες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες με χαμηλό, μεσαίο και υψηλό αριθμό. Το TMSC των ατόμων στην υψηλότερη ομάδα των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 1,8% κάθε χρόνο.

Τα ευρήματα σήμαναν συναγερμό…

«Υπάρχει κίνδυνος για όλο και περισσότερους άνδρες να μείνουν στείροι και αυτό είναι ανησυχητικό. Χρειάζονται δύο άτομα για να κάνουν ένα παιδί», δηλώνει ο Dr James Hotaling, απευθύνοντας δραματική προειδοποίηση.