ΚΟΣΜΟΣ

Οργή για τον κυνηγό που σκότωσε δεκάδες άγρια ζώα στην Αφρική για να βγάλει selfies

Οργή για τον κυνηγό που σκότωσε δεκάδες άγρια ζώα στην Αφρική για να βγάλει selfies
Φωτογραφία Αρχείου
Pixabay

Σάλος προκλήθηκε στοΆινταχο των ΗΠΑ όταν δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες ενός υπαλλήλου του Τμήματος Προστασίας Άγριας Ζωής και Χλωρίδας να ποζάρει δίπλα στις σορούς μίας οικογένειας μπαμπουίνων, που σκότωσε στηνΑφρική.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας C.L. Otter, σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του Blake Fisher, ύστερα και από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ο Fischer έστειλε με email τις φωτογραφίες σε φίλους και συναδέλφους του. Φωτογραφήθηκε δίπλα στην οικογένεια των μπαμπουίνων, μία καμηλοπάρδαλη, μία λεοπάρδαλη και άλλα ζώα, τα οποία είχε σκοτώσει στο ταξίδι του στη Ναμίμπια.

Όπως περιέγραφε, ο ίδιος, στα μηνύματά του, η σύζυγός του ήθελε να λάβει μία «γεύση της Αφρικής», έτσι αυτός σκότωσε ολόκληρη την οικογένεια των μπαμπουίνων.

«Πυροβόλησα μία λεοπάρδαλη», έγραφε σε άλλο email, προσθέτοντας πως ήταν «πολύ τυχερός», καθώς το εν λόγω ζώο είναι ένα από τα πέντε που ή σκοτώνεις ή σε σκοτώνουν στην άγρια φύση. Περιέγραψε, δε, την εμπειρία ως «μοναδική», σύμφωνα με το CBS.

Πρώην υπάλληλος του Οργανισμού προστασίας άγριας ζωής, που ήταν μεταξύ των όσων έλαβαν email από τον Fischer, έδωσε τις φωτογραφίες σε τοπική εφημερίδα, εκφράζοντας την απόγνωσή του και ζητώντας την αποπομπή του.

«Δυσκολεύομαι να καταλάβω πώς ένας άνθρωπος που έχει την τύχη να εργάζεται για το Τμήμα Προστασίας Άγριας Ζωής και Χλωρίδας, βλέπει μία τέτοια ενασχόληση ως άθλημα και θεωρείται παράδειγμα για άλλους».

Το γραφείο του κυβερνήτη δημοσίευσε μέρος της επιστολής παραίτησης του Fischer, στην οποία δηλώνει πως οι πράξεις του ήταν λανθασμένες και απολογείται.