ΚΟΣΜΟΣ

Μέχρι το 2013 θέλει να κυβερνήσει ο Μόντι

Μέχρι το 2013 θέλει να κυβερνήσει ο Μόντι

Την επιδίωξή του να διαρκέσει ο χρονικός ορίζοντας της κυβέρνησης συνεργασίας μέχρι το τέλος της νομοθετικής περιόδου, δηλαδή μέχρι την άνοιξη του 2013, εξέφρασε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι.

«Ο χρονικός ορίζοντας της κυβέρνησης, θα πρέπει να φθάνει μέχρι το τέλος της νομοθετικής περιόδου, δηλαδή, μέχρι την άνοιξη του 2013» δήλωσε ο Μόντι σε δημοσιογράφους.

Μάλιστα, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός έθεσε ζήτημα εκτάκτου ανάγκης στην οποία βρίσκεται η χώρα, με αποτέλεσμα, αν η κυβέρνηση έχει περιορισμένη θητεία, θα μειωνόταν η αξιοπιστία της κυβέρνησής του.

«Δεν είναι βασικής σημασίας, η άμεση συμμετοχή των αρχηγών των κομμάτων στην κυβέρνηση. Αυτό που απαιτείται, είναι να στηρίξουν τις αξίες, τα χαρακτηριστικά και τον λειτουργικό χαρακτήρα της», επεσήμανε.

Προτεραιότητα του Μόντι θα είναι η διατήρηση της συνοχής ανάμεσα σε εργοδοσία και εργαζομένους, στη Βόρεια και τη Νότια Ιταλία και στις διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις, υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο μοντέλο θα μετριάσει την αβεβαιότητα των αγορών.

Πάντως, ο πρώην Επίτροπος της Κομισιόν διέψευσε ότι θα ζητηθούν αιματηρές θυσίες, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι θα ζητηθούν «θυσίες».