ΚΟΣΜΟΣ

Σαλβίνι: «Ηρεμήστε! Η Ιταλία δε θα βγει ούτε από το ευρώ ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Σαλβίνι: «Ηρεμήστε! Η Ιταλία δε θα βγει ούτε από το ευρώ ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου, στην ιταλική πρωτεύουσα, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο και της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι αναφέρθηκαν στην στρατηγική της κυβέρνησης Κόντε για τη σχέση της Ιταλίας με την Ευρώπη.

«Δεν θα βγούμε ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ούτε από το ευρώ, αλλά θέλουμε να αλλάξουμε τους κανόνες», τόνισε ο Σαλβίνι. Πρόσθεσε, δε, ότι «με την Γαλλία υπάρχει ένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, αλλά αυτό θα λυθεί σε επίπεδο αστυνομιών».

«Όσο θα είμαι επικεφαλής των Πέντε Αστέρων, εγγυώμαι ότι δεν θα βγούμε ούτε από την Ευρώπη, αλλά ούτε και από το ευρώ. Οι επόμενοι επτά με οκτώ μήνες, ενόψει και των ευρωεκλογών, θα είναι σημαντικοί για όλους τους λαούς, σε ό,τι αφορά το αίτημα για αλλαγή των κανόνων στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο Ντι Μάιο.

«Αναγνωρίζουμε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και θέλουμε να συζητήσουμε τα δίκια αυτού του προϋπολογισμού, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τον ιταλικό λαό», είπε επίσης ο ιταλός υπουργός Εργασίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, τέλος, δήλωσε ότι στην απαντητική επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ερχόμενη Δευτέρα, η Ιταλία θα αναφέρει ότι «η Ρώμη θα καθίσει στο τραπέζι με στόχο έναν εποικοδομητικό και ήρεμο διάλογο».