ΚΟΣΜΟΣ

Διπρόσωπος ο Ερντογάν: Συλλυπάται την οικογένεια Κασόγκι αλλά κάνει τα «γλυκά μάτια» στη Σ. Αραβία

Διπρόσωπος ο Ερντογάν: Συλλυπάται την οικογένεια Κασόγκι αλλά κάνει τα «γλυκά μάτια» στη Σ. Αραβία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ ΤαγίπΕρντογάν τηλεφώνησε σήμερα 23 Οκτωβρίου στους συγγενείς του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, στους οποίους υποσχέθηκε να «κάνει τα πάντα» ώστε να «διαλευκάνει» τη δολοφονία του στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε μια πηγή από την προεδρία.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης με μέλη της οικογένειας του Τζαμάλ Κασόγκι, ο Ερντογάν επισήμανε ότι η Τουρκία θα «παρακολουθεί αυτήν την υπόθεση» κι ότι «θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να διαλευκάνει αυτό το έγκλημα» ανέφερε η πηγή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους διατύπωσε επίσης «τη βαθιά λύπη» του κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, που πρόσθεσε ότι ο Ερντογάν μίλησε, μεταξύ άλλων, με έναν από τους γιους του δημοσιογράφου, τον Αμπντουλάχ Κασόγκι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, δήλωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν θέλει να πληγούν οι σχέσεις των δύο χωρών με αφορμή τη δολοφονία Κασόγκι.

«Η Σαουδική Αραβία είναι μια σημαντική χώρα για εμάς. Είναι μια αδελφή και φίλη χώρα. Έχουμε πολλές εταιρικές σχέσεις και φυσικά δεν θα θέλαμε να πληγούν», τόνισε.