ΚΟΣΜΟΣ

Ζάεφ για Συμφωνία των Πρεσπών: Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου η ολοκλήρωση όλων των δεσμεύσεων

Ζάεφ για Συμφωνία των Πρεσπών: Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου η ολοκλήρωση όλων των δεσμεύσεων

Την πρόθεση της κυβέρνησής του να έχει ολοκληρώσει έως το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου του 2019 όλες τις προβλεπόμενες δεσμεύσεις που πηγάζουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, εξέφρασε την Τρίτη (30/10/2018) ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.

«Οι όροι για τα χρονοδιαγράμματα είναι προσδιορισμένοι με σαφήνεια. Εάν υιοθετήσουμε τις συνταγματικές αλλαγές στην κυβερνητική συνεδρίαση της 5ης Νοεμβρίου και τις προωθήσουμε στη Βουλή, τότε η συνεδρίαση θα μπορούσε να προγραμματιστεί σε διάστημα 30 ημερών», σημείωσε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της γείτονος.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους που κάλυπταν το συμπόσιο γνωστού think tank, ο κ. Ζάεφ επιβεβαίωσε τις άριστες σχέσεις του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι κανείς από τους δύο δεν βλέπει παράταση των διαδικασιών, καθώς κανείς δεν θα επωφεληθεί από μια τέτοια εξέλιξη.

«Όσο πιο σύντομα ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, τόσο το καλύτερο και για τους πολίτες της Ελλάδας, που θα δουν τα οφέλη από τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε ο κ. Ζάεφ.

Διαβάστε επίσης:

Τραγικό δυστύχημα: Βυθίστηκε πλωτή δεξαμενή έχοντας μέσα της το μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας