ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Δικαστήριο «παγώνει» τα οικονομικά στοιχεία του VMRO-DPMNE

Σκόπια: Δικαστήριο «παγώνει» τα οικονομικά στοιχεία του VMRO-DPMNE

Στο «μικροσκόπιο» των δικαστικών Αρχών στα γειτονικά Σκόπια τέθηκαν τα οικονομικά στοιχεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, λόγω έρευνας που διεξάγεται έπειτα από καταγγελίες για παράνομη χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της γείτονος, ανακριτές και εισαγγελείς περνούν από «κόσκινο» ήδη από το Μάιο του 2017 τους λογαριασμούς συνολικά 14 ατόμων που κατηγορούνται για εμπλοκή στη συγκεκριμένη υπόθεση και η οποία συνδέεται με το περιβόητο σκάνδαλο υποκλοπών που σημειώθηκε το 2015.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο τέως πρωθυπουργός, Νίκολα Γκρούεφσκι, σε βάρος του οποίου υπάρχει καταγγελία για λήψη παράνομης χρηματοδότησης ύψους 4,9 εκατ. ευρώ.

Μετά και την εξέλιξη αυτή το VMRO-DPMNE δεν θα μπορεί ούτε να πουλήσει ούτε να νοικιάσει τα 69 ακίνητα που διαθέτει, μεταξύ των οποίων και το κτίριο των κεντρικών γραφείων που αποκαλείται και «Λευκό Παλάτι».

Από την πλευρά του, ο γ.γ. του VMRO-DPMNE, Ιγκόρ Γιανούσεφ, έκρινε ότι οι αποφάσεις των δικαστών είναι αβάσιμες, τονίζοντας ότι «στερούνται επιχειρημάτων».

Ο κ. Γιάνουσεφ, μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, για προσπάθεια διάσπασης του VMRO-DPMNE, μέσω άσκησης πίεσης από άλλους θεσμούς όπως η Δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης: