ΚΟΣΜΟΣ

Νομικά μέτρα κατά της Benetton για το φιλί του πάπα

Νομικά μέτρα κατά της Benetton για  το φιλί του πάπα

Την πρόθεσή του να προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να σταματήσει την κυκλοφορία και τη μετάδοση της διαφήμισης της ιταλικής εταιρείας ρούχων Benetton που είναι αποτέλεσμα φωτομοντάζ κι απεικονίζει τον πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ' να φιλιέται στο στόμα με τον ιμάμη του Αλ Άζχαρ δήλωσε σήμερα σε ανακοίνωσή του το Βατικανό.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση το Βατικανό κάλεσε τους δικηγόρους του στην Ιταλία και στον υπόλοιπο κόσμο να λάβουν τα απαραίτητα νομικά μέτρα για να σταματήσουν την χρήση της φωτογραφίας, ακόμη και στα μέσα ενημέρωσης.

Η διαφήμιση «όχι μόνο προκαλεί ζημιά στην αξιοπρέπεια του πάπα και της καθολικής εκκλησίας αλλά και στα αισθήματα των πιστών» αναφέρει ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ύστερα από την έντονη διαμαρτυρία του Βατικανού, η Benetton ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει τη διαφήμιση. 'Όμως σήμερα το πρωί η εικόνα εξακολουθούσε να βρίσκεται στο παράθυρο ενός καταστήματος στην πλατεία της Φοντάνα ντι Τρέβι.

Από την πλευρά της η Benetton ανακοίνωσε ότι σκοπός της καμπάνιας ήταν η καταπολέμηση της κουλτούρας του μίσους σε κάθε μορφή.

«Λυπούμαστε που η χρήση μιας εικόνας του ποντίφικα και του ιμάμη προσέβαλε τις ευαισθησίες του πιστού κατά αυτόν τον τρόπο» σημείωσε η ανακοίνωση της Benetton.

Στην ίδια καμπάνια της ιταλικής εταιρείας, μία άλλη διαφήμιση δείχνει τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να φιλάει στο στόμα τον Κινέζο ομόλογό του Χου Τζιντάο, ενώ υπάρχει και ένα φανταστικό φιλί μεταξύ του Νικολά Σαρκοζί και της Άγγελας Μέρκελ.

Η καμπάνια της «United Colors of Benetton» που ονομάζεται «UNHATE» παρουσιάστηκε επίσημα χθες στο Παρίσι από τον αντιπρόεδρο του Ομίλου Benetton, Αλεσάντρο Μπένετον.