ΚΟΣΜΟΣ

Δήλωση - «βόμβα»: Η μικρή Μαντλίν έχει απαχθεί από σπείρα παιδεραστών και ζει σε μυστικό μπουντρούμι

Δήλωση - «βόμβα»: Η μικρή Μαντλίν έχει απαχθεί από σπείρα παιδεραστών και ζει σε μυστικό μπουντρούμι

Η μικρή Μαντλίν ΜακΚαν, η οποία εξαφανίστηκε από τουριστικό θέρετρο της Πορτογαλίας το 2007, σε ηλικία περίπου τεσσάρων ετών, «είναι πιθανότατα ζωντανή και ζει φυλακισμένη σε ένα καλά κρυμμένο υπόγειο μπουντρούμι», σύμφωνα με τις δηλώσεις ενός ντετέκτιβ, ο οποίος για χρόνια ερευνά την υπόθεση της.

Ο ιδιωτικός αστυνομικός David Edgar πιστεύει ότι η μικρή Μαντλίν θα μπορούσε να εμφανισθεί «ανά πάσα στιγμή», καθώς πιθανότατα δεν έχει «ιδέα» για την πραγματική της ταυτότητα, καθώς έχει απαχθεί πιθανώς από συμμορία παιδόφιλων.

Ο ερευνητής, ο οποίος εργάστηκε για λογαριασμό της οικογένειας της μικρής Μαντλίν για περίπου τρία χρόνια, επίσης υποπτεύεται ότι μάλλον εξακολουθεί να βρίσκεται στην Πορτογαλία, όπου και εξαφανίστηκε.

madlin

Οι νέες δηλώσεις του ντέντεκτιβ δημοσιεύονται από την βρετανική εφημερίδα Daily Mail λίγες ημέρες αφότου οι γονείς της, Kate και Gerry, «αισθάνθηκαν ξανά το συναίσθημα της ελπίδας για τον εντοπισμό της, έπειτα από την είδηση ότι η Scotland Yard βρίσκεται μάλλον κοντά στον απαγωγέα ή απαγωγείς της μικρής Μαντλίν μετά από έντεκα περίπου χρόνια», σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας. Μάλιστα σε αυτήν την κατεύθυνση το βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα χορηγήσει την επιχείρηση εντοπισμού της μικρής Μαντλίν ( υπό την κωδική ονομασία Grange) με επιπλέον 150,000 λίρες με σκοπό να κρατήσει την έρευνα «ζωντανή» μέχρι την άνοιξη του επόμενου έτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βρετανικό κράτος έχει μέχρι στιγμής δαπανήσει για την υπόθεση της μικρής Μαντλίν σχεδόν 12 εκατομμύρια λίρες, προσπαθώντας να εντοπίσει τα ίχνη δύο τουλάχιστον απαγωγέων.

Σύμφωνα με τον Βρετανό ντετέκτιβ οι αστυνομικοί πιθανότατα πλέον εξετάζουν τη δική του θεωρία ότι η μικρή Μαντλίν έπεσε θύμα κυκλώματος παιδεραστίας.

nintchdbpict0003203808611
6417838 6409053 image a 3 1542706985242 copy

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: «Πάντα πίστευα ότι όποιος είναι υπεύθυνος για την απαγωγή της μικρής Μαντλίν θα έχει εκμυστηρευθεί το γεγονός σε κάποιον άλλο. Έτσι συνήθως ενεργούν οι παιδεραστές και είναι πολύ σπάνιο να μην το κάνουν, ακόμη και αν περάσουν πολλά χρόνια. Τώρα πλησιάζουμε το 12ο έτος, έχουν περάσει αρκετά χρόνια, και νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι ακόμα ζωντανή γιατί κάποιοι προστατεύουν τους απαγωγείς της. Κάποιος ξέρει τι συνέβη και ήρθε η ώρα να «ανοίξουν» στόματα, θεωρώ πολύ πιθανό να έχουν ήδη. Συμβαίνει».

Ο κ. Edgar πρόσθεσε: «Θα μπορούσε κυριολεκτικά να είναι οπουδήποτε στον κόσμο, αλλά το ένστικτο μου, μου λέει, ότι βρίσκεται στην Πορτογαλία. Η πιθανότητα να την έχουν μεταφέρει κρυφά σε άλλη χώρα είναι εξαιρετικά απίθανη. Από τη στιγμή που δεν έχει βρεθεί το άψυχο σώμα της, υπάρχει ελπίδα. Όλοι ελπίζουν για ένα θετικό αποτέλεσμα και η Kate και ο Gerry δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ τον αγώνα τους για να ξαναβρούν την κόρη τους, ακόμα και αν κάποτε σταματήσει η κρατική χρηματοδότηση για την αναζήτηση της. Ελπίζω να λάβουν επιτέλους μια θετική απάντηση στο ερώτημα της εξαφάνισης της».

nintchdbpict0003471831971

Πιο συγκεκριμένα ο ντέντεκτιβ πιστεύει ότι η μικρή Μαντλίν – η οποία αν ζει θα είναι ηλικίας 15 ετών – πιθανότατα ζει με τον απαγωγέα της σε κάποιο καταφύγιο ή στο υπόγειο κάποιου σπιτιού σε μία από τις δημοφιλείς παραθαλάσσιες πόλεις από όπου και εξαφανίστηκε. Παρομοιάζει την υπόθεση της με εκείνη της απαχθείσας «σκλάβας του σεξ», Jaycee Lee Dugard, η οποία «επέστρεψε από τους νεκρούς». Η 11χρονη μαθήτρια απήχθη από έναν δρόμο στο Tahoe της Καλιφόρνια, τον Ιούνιο του 1991, στο δρόμο για το σχολείο της και παρέμεινε φυλακισμένη επί 18 χρόνια. Βρέθηκε ζωντανή τον Αύγουστο του 2009.

«Όταν οι παιδόφιλοι σκοτώνουν τα θύματα τους συνήθως ξεφορτώνονται τα σώματα τους κάπου κοντά στο σημείο όπου τέλεσαν το έγκλημα και αυτό στην περίπτωση της μικρής Μαντλίν δεν φαίνεται να έχει συμβεί Ακόμη και στον ωκεανό να είχε πεταχτεί το σώμα της θα είχε βρεθεί».

nintchdbpict0003204590101

Η βρετανική αστυνομία δήλωσε πρόσφατα στους γονείς της: «Ελπίζουμε ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις καθώς οι έρευνες στρέφονται σε δύο υπόπτους», χωρίς όμως να δημοσιοποιήσουν περισσότερες λεπτομέρειες υπό το φόβο ότι οι ύποπτοι θα εξαφανιστούν.