ΚΟΣΜΟΣ

Λήξη συναγερμού στη Γαλλία: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί με χειροβομβίδα

Λήξη συναγερμού στη Γαλλία: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί με χειροβομβίδα

Γαλλία | χειροβομβίδα: Αίσιο τέλος είχε αργά το βράδυ της Παρασκευής (23/11/2018) το περιστατικό στην πόλη Ανζέ της Γαλλίας, καθώς ο άνδρας που εδώ και ώρες απειλούσε να απασφαλίσει χειροβομβίδα σε πάρκινγκ εμπορικού κέντρου κοντά σε βενζινάδικο, παραδόθηκε τελικά στις γαλλικές Αρχές.

Σύμφωνα με το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM-TV, το περιστατικό εκτυλίχθηκε στο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου «Ανζού» της γαλλικής πόλης, δίπλα ακριβώς από ένα βενζινάδικο.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, δράστης ήταν ένας 45χρονος, ο οποίος φορούσε ένα κίτρινο γιλέκο και ισχυριζόταν πως έφερε επάνω του χειροβομβίδα καθώς και εκρηκτικές ύλες μέσα στο σάκο του.

Πληροφορίες ανέφεραν πως επρόκειτο για άτομα ψυχικά διαταραγμένο, ενώ στο σημείο έσπευσε διαπραγματευτής του τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της γαλλικής αστυνομίας, ο οποίος και κατόρθωσε να πείσει τελικά τον 45χρονο να παραδοθεί.

Ο δράστης προσποιόταν ότι είναι μέλος του κινήματος «κίτρινα γιλέκα» που διαμαρτύρεται για τις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, ο δράστης ζητούσε να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, στα Ηλύσια Πεδία.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέ, επιβεβαίωσε το περιστατικό.

Εδώ και περίπου μια εβδομάδα, διαδηλωτές με κίτρινα γιλέκα πλημμυρίζουν λεωφόρους, κλείνουν εθνικές οδούς και στήνουν οδοφράγματα.