ΚΟΣΜΟΣ

Dolce & Gabbana: Δημόσια απολογία & απόλυτος χλευασμός στην Κίνα (vid)

Dolce & Gabbana: Δημόσια απολογία & απόλυτος χλευασμός στην Κίνα (vid)

Μετά την απίστευτα προσβλητική γκάφα των ιταλών σχεδιαστών που εξόργισε ολόκληρη την Κίνα το δίδυμο των Dolce & Gabbana προχώρησε σε δημόσια απολογία στο έθνος που συντηρεί τη βιομηχανία της πολυτέλειας εδώ και χρόνια. Όμως η Κίνα δεν... συγχωρεί.

Οι Dolce & Gabbana κυκλοφόρησαν βίντεο ζητώντας συγγνώμη από το 1,4 δισεκατομμύριο του πληθυσμού της Κίνας που όμως δεν τους συγχωρεί.

Στη μαγνητοσκοπημένη απολογία τους οι συνιδρυτές του ιταλικού οίκου ζητούν τη συγχώρεση και μιλούν για την "αγάπη" τους προς τον κινεζικό πολιτισμό.

"Τις τελευταίες μέρες έχουμε σκεφτεί πολύ νιώθουμε βαθιά θλίψη για όλα όσα συνέβησαν και λυπούμαστε πολύ. Οι οικογένειές μας μας έχουν διδάξει πάντα να σεβόμαστε τους διαφορετικούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλουμε να ζητήσουμε τη συγχώρεση σας εάν έχουμε κάνει λάθη. Θέλουμε επίσης να ζητήσουμε συγγνώμη από όλους τους πολλούς Κινέζους σε ολόκληρο τον κόσμο" λένε.

"Είμαστε πάντα ερωτευμένοι με την Κίνα. Έχουμε επισκεφθεί και γνωρίσει πολλές από τις πόλεις της. Αγαπάμε τον πολιτισμό σας και σίγουρα έχουμε πολλά να μάθουμε από αυτόν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο λυπούμαστε που κάναμε λάθη στον τρόπο που εκφράσαμε την εκτίμηση μας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτή την εμπειρία και σίγουρα δεν θα ξανασυμβεί ποτέ. Στην πραγματικότητα θα εργαστούμε για να κάνουμε καλύτερα τα πράγματα. Θα σεβόμαστε τον κινεζικό πολιτισμό με κάθε δυνατό τρόπο. Ζητάμε συγχώρεση από τα βάθη της καρδιάς μας. Συγνώμη" λένε.

Προς το παρόν, η αναρτημένη απολογία τους στο κινέζικο Facebook, το Weibo, μετράει περισσότερα από 150.000 σχόλια με τη συντριπτική πλειονότητα τους να είναι χλευαστικά εις βάρος των ιταλών.

"Η συγνώμη αναρτήθηκε από χάκερ. Δεν έχει καμία σχέση με τους D&G" σχολίασε χρήστης, τρολάροντας την ανόητη δικαιολογία του Γκαμπάνα ότι τα προσβλητικά σχόλια που εμφανίστηκαν στο Instagram του για τον πολιτισμό της Κίνας που αποκάλεσε "βρώμικη και μαφιόζικη" ήταν αποτέλεσμα χακαρίσματος του λογαριασμού του. "Μήπως σας χάκεψαν ξανά;" αστειεύτηκε άλλος.

Επιπλέον οι περισσότεροι χρήστες σχολιάζουν ότι η απολογία τους δεν απευθύνεται στο σύνολο του κινεζικού λαού αλλά στο να κολακέψουν τους πλούσιους πελάτες τους στην κραταιά αγορά της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr