ΚΟΣΜΟΣ

«Έξαλλος» ο Μακρόν με τα «κίτρινα γιλέκα»: «Αυτό δεν ήταν διαδήλωση, ήταν πόλεμος» (Pics+Vids)

«Έξαλλος» ο Μακρόν με τα «κίτρινα γιλέκα»: «Αυτό δεν ήταν διαδήλωση, ήταν πόλεμος» (Pics+Vids)

Ο Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου σήμερα 26 Νοεμβρίου τις «πολεμικές σκηνές» που «σε ορισμένες περιπτώσεις» καταγράφηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων», κυρίως στην Λεωφόρο των Ηλυσίων, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μπενζαμέν Γκριβό.

«Δεν πρέπει να υποτιμούμε τις επιπτώσεις αυτών των γεγονότων είτε στην Γαλλία είτε στο εξωτερικό, με σκηνές πολέμου, σε ορισμένες περιπτώσεις, που πολλά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν στην Γαλλία και στο εξωτερικό», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

000 1B26S6

«Είναι δύσκολο να εξηγηθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ορισμένοι αιρετοί άρχοντες ή διαμορφωτές γνώμης μπορούν να έχουν οποιαδήποτε επιείκεια απέναντι στους καταστροφείς, υπενθυμίζω μειοψηφία, αλλά πάντως παρόντες», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι η κράτηση 28 προσώπων παρατάθηκε και 47 άνθρωποι προσήχθησαν ήδη στη δικαιοσύνη επί των 103 που προσήχθησαν κατά τα βίαια επεισόδια που συνόδευσαν την δεύτερη ημέρα κινητοποίησης των «κίτρινων γιλέκων» στο Παρίσι.

NINTCHDBPICT000451525774

Υπενθυμίζεται ότι η γαλλική αστυνομία έβαλε «φωτιά» στις πολυπληθείς διαμαρτυρίες για την αύξηση των καυσίμων εξαγριώνοντας τους διαδηλωτές όταν επιτέθηκε με δακρυγόνα και ασφυξιογόνα προκειμένου να διασπάσει το μέτωπο των διαδηλωτών, ενώ δεν έλειψαν οι συγκρούσεις σώμα με σώμα, με αρκετούς τραυματίες και από τις δύο πλευρές.

Στο αποκορύφωμα της έντασης, η αστυνομία χρησιμοποίησε το όχημα με το κανόνι νερού, (η χρήση του οποίου θεωρείται πολύ επικίνδυνη καθώς έχουν υπάρξει θάνατοι και σοβαροί τραυματισμοί διαδηλωτών σε διάφορες χώρες του κόσμου), το οποίο έστρεψε πάνω στους διαδηλωτές που είχαν κατασκευάσει μπλόκο με κάγκελα και άλλα υλικά, στον κεντρικότερο δρόμο της γαλλικής πρωτεύουσας.