ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Ρωσία: Εκκενώθηκαν σιδηροδρομικοί σταθμοί και εμπορικά κέντρα

Συναγερμός στη Ρωσία: Εκκενώθηκαν σιδηροδρομικοί σταθμοί και εμπορικά κέντρα

Ένας σιδηροδρομικός σταθμός και 12 εμπορικά κέντρα στη Μόσχα στη Ρωσία εκκενώθηκαν σήμερα 28 Νοεμβρίου έπειτα από ανώνυμες τηλεφωνικές απειλές για βομβιστικές επιθέσεις, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Από το εξωτερικό όλες οι κλήσεις

Όλες οι ανώνυμες απειλές για βόμβες που έλαβαν σήμερα εμπορικά κέντρα στη Μόσχα προήλθαν από το εξωτερικό, δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Οι ανώνυμες κλήσεις έγιναν εκτός Ρωσίας. Αυτή τη στιγμή ερευνάται από πού ακριβώς προήλθαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος, ο οποίος πρόσθεσε πως περίπου 4.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα εμπορικά κέντρα και τον σιδηροδρομικό σταθμό Kiyevsky της Μόσχας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σειρά ανώνυμων τηλεφωνημάτων για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε διάφορα κτήρια άρχισαν να γίνονται στη Ρωσία στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2017. Σύμφωνα με την πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που επικαλείται το Sputnik, σχεδόν 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι σε 180 ρωσικές πόλεις χρειάστηκε να απομακρυνθούν. Περισσότερα από 3.500 κτήρια φέρεται να τέθηκαν στο στόχαστρο την περίοδο αυτή, ωστόσο οι απειλές ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν.