ΚΟΣΜΟΣ

Λήξη συναγερμού στο Στρασβούργο: Νεκρός ο δράστης της φονικής επίθεσης - To IK ανέλαβε την ευθύνη

Λήξη συναγερμού στο Στρασβούργο: Νεκρός ο δράστης της φονικής επίθεσης - To IK ανέλαβε την ευθύνη

Στρασβούργο | Ειδήσεις: Ο Σερίφ Σεκάτ (Cherif Chekatt), ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι το βράδυ της Τρίτης, σκοτώθηκε αργά την Πέμπτη (13/12) σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ επιβεβαίωσε ότι ο δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο είναι νεκρός.

Ο Σερίφ Σεκάτ άνοιξε πυρ εναντίον τριών αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν στα πυρά και τον σκότωσαν, είπε ο υπουργός σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με το France Info, ο καταζητούμενος κρυβόταν σε μια αποθήκη στο Πλεν-ντε-Μπουσέρ, στη συνοικία Μεϊνό, πολύ κοντά στο Νεντόρφ, την περιοχή όπου θεάθηκε για τελευταία φορά μετά την επίθεση.

Στην περιοχή αυτή ήταν σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση τις τελευταίες ώρες. Δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των αστυνομικών.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ, είχε ανακοινώσει ότι η χριστουγεννιάτικη αγορά, που παρέμενε κλειστή τις τελευταίες ημέρες, θα επαναλειτουργήσει κανονικά σήμερα Παρασκευή.

Ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος

Το Ισλαμικό Κράτος δήλωσε την Πέμπτη ότι ο δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο ήταν ένας από τους στρατιώτες του, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Amaq, χωρίς ωστόσο να τεκμηριώνει το γεγονός, μεταδίδει το Reuters.

strasbourg epithesi

Η Ελληνίδα ανταποκρίτρια στη Γαλλία, Μαρία Δεναξά, επιβεβαίωσε κι εκείνη με τη σειρά της μέσω Twitter ότι ο Σερίφ Σεκάτ είναι νεκρός.

Όπως μεταδίδει το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, περισσότεροι από 720 αστυνομικοί είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 29χρονου δράστη, που αιματοκύλησε τη Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Στρασβούργου.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως ο Γενικός Εισαγγελέας της Γαλλικής Δημοκρατίας, Ρεμί Χέιτζ, μεταβαίνει στο Στρασβούργο, ενώ λίγο μετά τις 23:00 και ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέ, επιβεβαίωσε το θάνατο του 29χρονου μακελάρη.

Πώς έγινε η συμπλοκή

chekatt

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο France Info, ο καταζητούμενος κρυβόταν σε μια αποθήκη στο Πλεν-ντε-Μπουσέρ, στη συνοικία Μεϊνό, πολύ κοντά στο Νεντόρφ, την περιοχή όπου θεάθηκε για τελευταία φορά μετά την επίθεση.

Στην περιοχή αυτή ήταν σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση τις τελευταίες ώρες.

Όπως μετέδωσε η Μαρία Δεναξά, ο δράστης φέρεται να πλησιάσε μια γυναίκα που τον αναγνώρισε απο το τραύμα που έφερε στο μπράτσο του. Τότε εκείνη κάλεσε την αντιτρομοκρατική υπηρεσία που έσπευσε αμέσως στην περιοχή του Νέντορφ. Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής τον εντόπισαν και τον εξουδετέρωσαν, όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ

Σύμφωνα πάντα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο Σεκάτ ήταν εκείνος που πυροβόλησε πρώτος εναντίον ενός περιπολικού της αστυνομίας.

Εξάλλου, σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο France Info κανείς από τους αστυνομικούς που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση εξουδετέρωσης του Σεκάτ δεν τραυματίστηκε από τα πυρά του δράστη.

Κατά τον εντοπισμό του πτώματος του δράστη, βρέθηκαν επάνω του ένα όπλο κι ένα μαχαίρι.

Σημειώνεται πως λίγα λεπτά πριν από το περιστατικό, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέ, είχε ανακοινώσει ότι η χριστουγεννιάτικη αγορά, που παρέμενε κλειστή τις τελευταίες ημέρες, θα επαναλειτουργούσε κανονικά την Παρασκευή (14/12/2018).

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Ξεκίνησε η καταβολή του επιδόματος στους δικαιούχους

Δολοφονία φοιτήτριας στη Ρόδο: Η μητέρα του 21χρονου «σπάει» τη σιωπή της