ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί στη Βιέννη: Όλα όσα γνωρίζουμε για τη φονική επίθεση (Pics)

Πυροβολισμοί στη Βιέννη: Όλα όσα γνωρίζουμε για τη φονική επίθεση (Pics)

Σε «κόκκινο» συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές στη Βιέννη, ότανένοπλος άνοιξε πυρ σε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και ένας ακόμη να τραυματιστεί,σύμφωνα με τις υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών και την δημόσια ραδιοτηλεόραση ORF.

Νωρίτερα η αστυνομία είχε γνωστοποιήσει ότι δύο άνθρωποι πυροβολήθηκαν στο κέντρο της Βιέννης και ότι έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών.

«Δύο άνθρωποι βρέθηκαν με τραύματα από πυροβολισμούς σήμερα γύρω στη 1:30 (2:30 ώρα Ελλάδας) στην περιοχή Λούγκεκ της Βιένης», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία. Το Lugeck είναι γνωστό εστιατόριο.

«Έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό. Δεν είναι ακόμη σαφείς περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες του συμβάντος», ανέφερε η αστυνομία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι φονικοί πυροβολισμοί έξω από ένα δημοφιλές εστιατόριο στη Βιένη φαίνεται πως ήταν «μια στοχευμένη ποινική ενέργεια», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε την ίδια φράση στον λογαριασμό της στο Twitter και είπε πως δεν υπάρχει απειλή για τους ανθρώπους που δεν ενεπλάκησαν στο συμβάν. Η εκπρόσωπος πρόσθεσε, ωστόσο, πως οι ακριβείς περιστάσεις του συμβάντος δεν είναι ακόμη σαφείς.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί και αστυνομικά ελικόπτερα συνδράμουν από αέρος τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.