ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν και ISIS «δουλεύουν» μαζί: Η είδηση της τουρκικής εισβολής έδωσε θάρρος στους τζιχαντιστές

Ερντογάν και ISIS «δουλεύουν» μαζί: Η είδηση της τουρκικής εισβολής έδωσε θάρρος στους τζιχαντιστές

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εξαπέλυσε σήμερα 21 Δεκεμβρίου επίθεση εναντίον θέσεων των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στη βορειοανατολική Συρία και ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμός πραγματοποίησε αεροπορικά πλήγματα στην περιοχή, δήλωσε αξιωματούχος των SDF.

Το ISIS χρησιμοποίησε παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα και δεκάδες μαχητές για την επίθεση κοντά στο χωριό Αμπού Κάσερ στην περιοχή Χατζίν της νοτιοανατολικής Συρίας, όπου οι SDF και ο συνασπισμός μάχονται για την εκδίωξη του ISIS από τον τελευταίο θύλακό του ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, δήλωσε ο αξιωματούχος του SDF, Μουστάφα Μπέλι.

isis syria

Οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται, ανέφερε ο Μπάλι σε μήνυμα κειμένου προς το Ρόιτερς.

Ο Μπάλι είπε επίσης πως οι SDF θα αναγκαστούν να αποσύρουν τους μαχητές τους από τη μάχη εναντίον του ISIS αν πραγματοποιηθεί η προαναγγελθείσα τουρκική επίθεση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η μάχη κατά της τρομοκρατίας θα είναι δύσκολη γιατί οι δυνάμεις μας θα αναγκαστούν αποσυρθούν από το μέτωπο της Ντέιρ ελ-Ζορ προκειμένου να καταλάβουν θέσεις στα σύνορα με την Τουρκία για να σταματήσουν μια ενδεχόμενη επίθεση», δήλωσε ο Έλχαμ Άχμεντ, συμπρόεδρος της πολιτικής πτέρυγας των SDF.