ΚΟΣΜΟΣ

Πολικό ψύχος! Αυτές οι φωτογραφίες θα σου «κάψουν» το μυαλό

Πολικό ψύχος! Αυτές οι φωτογραφίες θα σου «κάψουν» το μυαλό
Το θερμόμετρο έδειξε και τους -50 βαθμούς Κελσίου

Πρωτοφανές κύμα ψύχους, με χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες που φτάνουν ακόμα και τους -50 βαθμούς Κελσίου, πλήττει μεγάλο μέρος των βόρειων Ηνωμένων Πολιτειών σήμερα, με αποτέλεσμα να προκληθούν πολλά προβλήματα στις μεταφορές αλλά και τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών.

Η μετεωρολογική υπηρεσία σήμανε συναγερμό για πολλές μεσοδυτικές Πολιτείες, από τη Βόρεια Ντακότα μέχρι το Οχάιο, όπου η θερμοκρασία μπορεί να καταγράψει αρνητικό ρεκόρ εικοσαετίας.


Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μέσω του Twitter, κάλεσε τους συμπατριώτες του την προηγούμενη εβδομάδα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. "Στα πανέμορφα μεσοδυτικά, η θερμοκρασία θα φτάσει τους -60 βαθμούς (Φαρενάιτ, -51 βαθμοί Κελσίου), η πιο χαμηλή που έχει καταγραφεί ποτέ". Και πρόσθεσε ειρωνευόμενος: "Τι στο καλό συμβαίνει με την παγκόσμια υπερθέρμανση; Σε παρακαλώ, γύρνα γρήγορα, σε χρειαζόμαστε".

Στον γειτονικό Καναδά, το χιόνι στο Τορόντο φτάνει τα 30 εκατοστά και η κυκλοφορία έχει καταστεί πολύ δύσκολη στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας: πολλά δρομολόγια των τραμ και των λεωφορείων δεν γίνονται ενώ δεκάδες πτήσεις καθυστέρησαν ή ματαιώθηκαν στα δύο αεροδρόμια της πόλης. Η χιονοθύελλα "έτρεχε" με ανέμους ταχύτητας 50 χιλιομέτρων την ώρα. Η θερμοκρασία έφτασε ακόμα και τους -27 βαθμούς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις