ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Αισιόδοξος για το σχηματισμό κυβέρνησης ο Ρουπό

Βέλγιο: Αισιόδοξος για το σχηματισμό κυβέρνησης ο Ρουπό

Την ελπίδα του πως θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση εντός της επόμενης εβδομάδας, εξέφρασε ο επικεφαλής των γαλλόφωνων Σοσιαλιστών του Βελγίου, Ελιό Ντι Ρουπό.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την παρουσίαση της συμφωνίας του προϋπολογισμού της χώρας, ο Ρουπό τόνισε: «Ελπίζουμε να μπορέσουμε να σχηματίσουμε (κυβέρνηση) εντός της επόμενης εβδομάδα».

Να σημειωθεί πως το Βέλγιο από τον Απρίλη του 2010 έχει υπηρεσιακές κυβερνήσεις. ο Σάββατο, ο Ντι Ρουπό κατέληξε σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό της τριετίας 2012-14 μετά από συνομιλίες με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους γαλλόφωνους και φλαμανδόφωνους Φιλελεύθερους. Η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει να μειωθεί το έλλειμμα της χώρα στο 2,8% του ΑΕΠ το 2012, όπως απαιτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Όλοι θα πρέπει να καταβάλουν προσπάθεια», προειδοποίησε ο Ντι Ρουπό καθώς τα συνδικάτα οργανώνουν διαδηλώσεις για τις 2 Δεκεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας. Τα μέτρα αυτά είναι απαραίτητα, τόνισε ο ηγέτης των Σοσιαλιστών, σημειώνοντας ότι τα δημοσιονομικά του Βελγίου επιδεινώνονται με "ιλιγγιώδη" ταχύτητα.