ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο-ντοκουμέντο για την υπόθεση Στρος Καν

Βίντεο-ντοκουμέντο για την υπόθεση Στρος Καν

Στο σκοτάδι κρατούσε το ξενοδοχείο «Σοφιτέλ» δύο αποκαλυπτικά βίντεο για την υπόθεση Στρος Καν, από την ημέρα της φερόμενης σεξουαλικής επίθεσης στην καμαριέρα Ναφισάτου Ντιαλό, στις 14 Μαΐου.

Τα δύο βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο BFM-TV και η γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ» (Le Monde ). Στις εικόνες του κλειστού κυκλώματος του ξενοδοχείου «Σοφιτέλ» φαίνεται ο Ντομινίκ Στρος Καν να βγαίνει ήρεμος από το ασανσέρ του πολυτελούς ξενοδοχείου και να πηγαίνει στη ρεσεψιόν. Πληρώνει το λογαριασμό και βγαίνει στο δρόμο, καθόλου βιαστικός, όπου τον περιμένει ταξί για να τον μεταφέρει στο αεροδρόμιο.

Σε άλλο απόσπασμα, το φερόμενο ως θύμα Ναφισάτου Ντιαλό εξηγεί σε μέλη της ασφάλειας του ξενοδοχείου, κάνοντας έντονες κινήσεις, τι συνέβη λίγο πριν στη σουίτα 2806.

Στη συνέχεια, στέλεχος του ξενοδοχείου επικοινωνεί με την αστυνομία και καταγγέλλει τη σεξουαλική επίθεση εις βάρος της Ντιαλό από τον 64χρονο Στρος Καν.

Σε μια τελευταία σκηνή, βλέπουμε το «χορό της νίκης» από εργαζόμενους του «Σοφιτέλ», οι οποίοι φαίνονται να πανηγυρίζουν, καθώς η αστυνομία της Νέας Υόρκης καταφθάνει. Την ίδια στιγμή, ο Στρος Καν συλλαμβάνεται μέσα στο αεροσκάφος της Αιρ Φρανς, που θα τον μετέφερε στο Παρίσι.

Αυτή η συγκεκριμένη σκηνή ήταν που αναζωπύρωσε τα σενάρια περί συνωμοσίας κατά του ισχυρού –τότε- άνδρα του ΔΝΤ.

Δείτε το βίντεο: