ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος: Βουλευτής επιτέθηκε σε διαδηλώτρια - Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Σάλος: Βουλευτής επιτέθηκε σε διαδηλώτρια - Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου και δείχνει τον Βρετανό βουλευτή των Συντηρητικών, Μαρκ Φιλντ, να αρπάζει από τον σβέρκο τη διαδηλώτρια της Greenpeace Χάνα Μάρτιν.

Ο βουλευτής των Συντηρητικών ακούγεται στο βίντεο να λέει, αφού αρπάζει τη γυναίκα «μπορείτε να βγάλετε έξω αυτό το άτομο;». Η ακτιβίστρια το μόνο που προλαβαίνει να πει είναι «κάνουμε ειρηνική διαμαρτυρία».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, το επεισόδιο σημειώθηκε λίγη ώρα αφότου διαδηλώτριες της περιβαλλοντικής οργάνωσης εισέβαλαν, φορώντας κόκκινες τουαλέτες, στο ετήσιο δείπνο Bankers and Merchants, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπουργού Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ σχετικά με την κατάσταση της βρετανικής οικονομίας λόγω του Brexit.

Δείτε το βίντεο:

«Ενήργησα ενστικτωδώς» δήλωσε ο Βρετανός βουλευτής μετά το περιστατικό. «Δεν υπήρχε κανένας άνδρας ασφάλειας και για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου ανησύχησα πραγματικά ότι θα μπορούσε να ήταν οπλισμένη... Ως αποτέλεσμα, άρπαξα σφιχτά τον “εισβολέα” για να την απομακρύνω από το δωμάτιο όσο πιο γρήγορα γινόταν», υποστήριξε.

«Λυπάμαι βαθύτατα για αυτό το επεισόδιο, και ζητώ ανεπιφύλακτα συγγνώμη στη συγκεκριμένη κυρία, αλλά στο σημερινό κλίμα ένιωσα την ανάγκη να ενεργήσω αποφασιστικά για να εξαλείψω την απειλή χάρη στην ασφάλεια των παρόντων», πρόσθεσε ο Μαρκ Φιλντ.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ο πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος, Μπράντον Λούις, επιβεβαίωσε ότι το κόμμα θα διερευνήσει τη συμπεριφορά του βουλευτή, και ότι ο Μαρκ Φιλντ ζήτησε συγγνώμη, εκφράζοντας βαθιά μεταμέλεια για την πράξη του.

Κακή εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί και η αντίδραση των παρευρισκομένων στο δείπνο. Όταν ο Μαρκ Φιλντ έβγαλε έξω από την αίθουσα τη Χάνα Μάρτιν, επέστρεψε στη θέση του καταχειροκροτούμενος. Κάποιοι, μάλιστα, σηκώθηκαν όρθιοι για να τον χειροκροτήσουν.

Σχετικές ειδήσεις