Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Χιονοστιβάδα σκέπασε τουρίστες στο Κιργιστάν - Το συγκλονιστικό βίντεο

Μάριος Καλογερόπουλος Μάριος Καλογερόπουλος

Δέκα οι τουρίστες που έζησαν το χτύπημα της χιονοστιβάδας στο Κιργιστάν

Στιγμές αγωνίας έζησαν δέκα τουρίστες σε βουνό στο Κιργιστάν όταν είδαν να τους σκεπάζει μια χιονοστιβάδα χωρίς, ευτυχώς για τους ίδιους να παθαίνουν το παραμικρό.

Στο βίντεο που ανήρτησε στα social media ένας από τους Βρετανούς τουρίστες, ο Χάρι Σίμιν, φαίνονται μεγάλες ποσότητες χιονιού να κατεβαίνουν σαν ποτάμι από το βουνό Τιαν Σαν στο Κιργιστάν πριν τελικά να τους σκεπάσουν.

Ο Σίμιν περιέγραψε ότι είχε αποκοπεί από την ομάδα που πραγματοποιούσε εκδρομή στο συγκεκριμένο βουνό όταν άκουσε πίσω του τον ήχο του πάγου που σπάει. «Επειδή ήμουν ήδη εκεί για μερικά λεπτά είχα δει ότι υπήρχε ένα σημείο στο οποίο μπορούσα να βρω καταφύγιο» υποστήριξε ο ίδιος.

«Γνωρίζω ότι ρίσκαρα. Πίστευα ότι το είχα υπό έλεγχο όταν, όμως, το χιόνι με σκέπασε, όλα σκοτείνιασαν και άρχισα να δυσκολεύομαι να ανασάνω, μου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να πεθάνω» εξομολογήθηκε ο Βρετανός τουρίστας.

Από τους υπόλοιπους τουρίστες που έζησαν την εμπειρία της χιονοστιβάδας στο βουνό του Κιργιστάν, ένας υπέστη αμυχές στο γόνατο και ένας δεύτερος έπεσε από το άλογό του.

«Όλοι γελούσαν και έκλαιγαν από τη χαρά τους που ήταν ζωντανοί. Μόνο αργότερα συνειδητοποιήσαμε πόσο τυχεροί ήμασταν καθώς αν είχαμε προχωρήσει πέντε λεπτά περισσότερο τότε θα είχαμε όλοι πεθάνει» κατέληξε ο Σίμιν στην περιγραφή του.