Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκμενιστάν: Το σπάνιο άλογο που θεωρείται το ωραιότερο στον κόσμο

Newsbomb

Τουρκμενιστάν: Με ένα ιστορικό που απλώνεται πάνω από 3.000 χρόνια, το Akhalteke έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των ιπποειδών φίλων και των ανθρώπων που εκτιμούν την ομορφιά και την αριστοκρατία.

To άλογο Αχάλ-Τέκε έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των ιπποειδών φίλων και των ανθρώπων που εκτιμούν την ομορφιά και την αριστοκρατία στο Τουρκμενιστάν. Με τη μοναδική του εμφάνιση και την ανεπανάληπτη προσωπικότητά του, το Αχάλ-Τέκε έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα πιο ζητούμενα άλογα στον κόσμο, ενώ θεωρείται από πολλούς το πιο όμορφο άλογο στον κόσμο.

Τα σπάνια άλογα στο Τουρκμενιστάν έχουν μακρά ιστορία, όχι μόνο λόγω της μοναδικής ομορφιάς τους, αλλά και επειδή είναι μια σπάνια φυλή.

Το Αχάλ-Τέκε είναι ένα άλογο που εκτρέφεται στο σύγχρονο Τουρκμενιστάν, το οποίο βρίσκεται στην Κεντρική Ασία, και σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις, υπάρχουν μόνο 1.250 από αυτά στον κόσμο.

Είναι πιθανότατα η αρχαιότερη φυλή αλόγων, που χρονολογείται πριν από περίπου 5.000 χρόνια. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, εκτός από το κρεμ μεταλλικό χρώμα του, είναι ότι είναι εξαιρετικά υπάκουο και έχει τη φήμη της ταχύτητας και της αντοχής σε μεγάλες αποστάσεις.

Η μεταλλική λάμψη οφείλεται στη μοναδική δομή της τρίχας, η οποία λάμπει όταν εκτίθεται στο φως, και τα γονίδια που δημιουργούν αυτή τη μεταλλική λάμψη έχουν βρεθεί ότι είναι τα ίδια με τα ελάφια.

Το άλογο Αχάλ-Τέκε προσέλκυσε την παγκόσμια προσοχή όταν το Τουρκμενιστάν, που εκτράφηκε, προσαρτήθηκε στη Ρωσία στα τέλη του 19ου αιώνα.

Πριν από αυτό, ο θρύλος λέει ότι η βασίλισσα Ισαβέλλα της Ισπανίας λάτρευε τα χρυσά άλογα και διατηρούσε 100 από αυτά. Στις αρχές της δεκαετίας του 1500 έστειλε μάλιστα ένα από τα καλύτερά της, μαζί με πέντε φοράδες, στο Μεξικό για να αναπαραχθεί στον Νέο Κόσμο.

Ως αποτέλεσμα, η αρχική φυλή γνωστή ως Palomino, με το χρυσό μαλλί, έγινε δημοφιλής στις ΗΠΑ.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα Αχάλ-Τέκε είναι και εθνικό έμβλημα του Τουρκμενιστάν.

Το άλογο Αχάλ-Τέκε είναι μια αρχαία φυλή αλόγων που κατάγεται από το Τουρκμενιστάν. Είναι γνωστό για τη λεπτή και εκλεπτυσμένη σωματική του δομή, καθώς και για την αξιοσημείωτη αντοχή και ταχύτητα του.

Τα Αχάλ-Τέκε άλογα έχουν λεπτή και λαμπερή επιδερμίδα, που συχνά είναι χρυσαφί ή χάλκινη, καθώς και μακριές και λεπτές κινητικές άκρες. Επιπλέον, το Akhalteke είναι επίσης γνωστό για την εξαιρετική του νοημοσύνη και πνευματική δύναμη, καθιστώντας το ιδανικό για πολλούς αναβάτες σε διάφορες διακριτικές εκδηλώσεις.