Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Burning Man: Drone καταγράφει τη μαζική φυγή από το φεστιβάλ - Τεράστιες ουρές αυτοκινήτων

Newsbomb

Burning Man: Βίντεο από drone δείχνει τεράστιες ουρές καθώς οι άνθρωποι φεύγουν άρον άρον από το φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα

Το πλήθος μπόρεσε τελικά να αποχωρήσει από το φεστιβάλ Burning Man τη Δευτέρα, μετά από ένα διήμερο ταλαιπωρίας για χιλιάδες ανθρώπους που πήγαν στην έρημο της Νεβάδας για να ξεφαντώσουν, αλλά κατέληξαν... εγκλωβισμένοι στη λάσπη.

Η δυνατή βροχή είχε προκαλέσει ένα...λασπόλουτρο, με τις βροχοπτώσεις κοντά στα τέλη της περασμένης εβδομάδας να πιστεύεται ότι ήταν οι πιο έντονες από τότε που ξεκίνησε το φεστιβάλ πριν από περισσότερα από 30 χρόνια.

Η κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα να γεμίσει λάσπη ο χώρος του φεστιβάλ, και να μην είναι δυνατή ούτε η άφιξη ούτε η αποχώρηση επισκεπτών. Πλάνα από drone δείχνουν τεράστιες ουρές ανθρώπων που απομακρύνονται από το φεστιβάλ.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ ένας 32χρονος άνδρας, ονόματι Λίον Ρις κατέρρευσε και λίγη ώρα αργότερα πέθανε στον χώρο του Burning Man. Σύμφωνα με τον Σερίφη της κομητείας Πέρσινγκ, Τζέρι Άλεν, η κλήση που δέχτηκαν το Σάββατο έκανε λόγο για έναν άνδρα που έχασε τις αισθήσεις του και δεχόταν τις πρώτες βοήθειες από ιατρικό προσωπικό στο σημείο. «Λόγω της ασυνήθιστης βροχόπτωσης στην περιοχή, αργήσαμε να έχουμε πρόσβαση στην περιοχή και να διεξάγουμε την έρευνα», παραδέχτηκε ο Σερίφης.

Σύμφωνα με τη Daily Mail κατά την αποχώρηση από το φεστιβάλ υπήρξε ένταση, ενώ ξέσπασαν ακόμη και καυγάδες ανάμεσα στους οδηγούς, όπως μετέδωσαν οι τοπικές Αρχές. Η προσπάθεια κάποιων οδηγών να παρακάμψουν την ουρά αλλά και η κούραση των τελευταίων ημερών που συσσωρεύθηκε προκάλεσαν εκνευρισμό, γράφει η βρετανική εφημερίδα.