Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Νέο ρεκόρ Γκίνες: 353 μπαλαρίνες χόρεψαν ταυτόχρονα στο Plaza Hotel της Νέας Υόρκης

Newsbomb

Υπερθέαμα στο Plaza Hotel της Νέας Υόρκης απο εκατοντάδες μπαλαρίνες που κατέρριψαν νέο παγκόσμιο ρεκόρ Guiness

Εκατοντάδες νεαρές χορεύτριες με άσπρες τουτού και μαλλιά πιασμένα κότσο συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο Plaza της Νέας Υόρκης χθες Τετάρτη (17/4) για να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ χορού με πουέντ σε ένα μέρος. Το θέαμα διοργανώθηκε από το Youth America Grand Prix, ένα πρόγραμμα υποτροφιών μπαλέτου που γιορτάζει την 25η επέτειό του με τρία σόου παραστάσεων στο Lincoln Center for the Performing Arts.

Στο γκρουπ συμμετείχαν μαθήτριες ηλικίας 9 έως 19 ετών που διαγωνίζονται για υποτροφίες καθώς και επαγγελματίες χορεύτριες που έχουν αποφοιτήσει από το πρόγραμμα.

Η μουσική του Τσαϊκόφσκι ακουγόταν καθώς οι μπαλαρίνες στέκονταν στις μύτες των ποδιών και άλλαζαν το βάρος τους γρήγορα από το ένα πόδι στο άλλο - ένα βήμα που λέγεται bourrée - για ένα ολόκληρο λεπτό. Ο όρος αναφέρεται σε ένα από τα πιο απλά συνδετικά βήματα, που χρησιμοποιούνται για να συνδέσουν πολλά βήματα. Η πιο συνηθισμένη μορφή που μπορεί να έχει είναι το bourrée dessous. Είναι μία κίνηση κατά την οποία ο χορευτής εκτελεί πολλά μικρά βήματα με τα πέλματα πολύ κοντά σε pointe.

Η Tina Shi, κριτής για τα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα: «353, αυτό είναι ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες! Συγχαρητήρια! Το Youth America Grand Prix με έδρα τη Νέα Υόρκη διοργανώνει τον μεγαλύτερο διαγωνισμό υποτροφιών μπαλέτου για μαθητές σε όλο τον κόσμο από το 1999. Το προηγούμενο ρεκόρ για μπαλαρίνες που συγκεντρώθηκαν μαζικά για παράσταση ήταν 306.