Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Όταν ο Ομπάμα συνάντησε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ στο Λευκό Οίκο

Newsbomb

Τον πρίγκιπα Ουίλιαμ στο «Οβάλ γραφείο» υποδέχθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στην πρώτη επίσκεψη του Δούκα του Κέιμπριτζ - και δεύτερου στη σειρά διαδοχής για το βρετανικό θρόνο (πίσω από τον πατέρα του Κάρολο) - στο Λευκό Οίκο.


Οι δύο άνδρες, χαμογελαστοί, αφού κάθισαν ο ένας δίπλα στον άλλο, συνομίλησαν σε φιλικό κλίμα, χωρίς πάντως να κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο Ουίλιαμ, ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ουάσιγκτον, αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία στην Παγκόσμια Τράπεζα, σχετικά με το λαθρεμπόριο ειδών υπό εξαφάνιση.

Σημειώνεται ότι ο Λευκός Οίκος είχε χαιρετίσει – ανακοινώνοντας τη συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών – το έργο του Βρετανού πρίγκιπα «στη μάχη εναντίον αυτού του προβλήματος, που συνιστά τόσο μία απειλή για την ασφάλεια, όσο ένα περιβαλλοντικό οικολογικό πρόβλημα».

Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ που είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους πραγματοποιούν μια σύντομη επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ με πρώτη στάση τη Νέα Υόρκη. Η Κέιτ παρέμεινε πάντως στη Νέα Υόρκη και δεν παρέστη στη συνάντηση με τον Ομπάμα. Αντί αυτής επισκέφθηκε το Northside Center for Child Development, στο Χάρλεμ, ένα κέντρο αφιερωμένο στα παιδιά.

Φορώντας ένα κομψό μαύρο μαντό η Δούκισσα του Κέμπριτζ παρακολούθησε για μία ώρα ένα εργαστήριο χειροτεχνίας με τη συνοδεία της Σιρλέιν Μακγκρέι, της συζύγου του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.
Τη Δούκισσα, που διανύει τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της, υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα δεκάδες θαυμαστές που αψήφησαν το κρύο προκειμένου να τη δουν από κοντά και να της πουν, όπως έγραφε και ένα πλακάτ, ότι «αγαπούν την Κέιτ».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συναντάμε το μέλος μιας βασιλικής οικογένειας, είναι υπέροχο για τη συνοικία μας», δήλωσε η Λίντσεϊ Κλίοτ, κάτοικος του Χάρλεμ στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS2.