Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνδυνος νέου Φέργκιουσον στις ΗΠΑ-Αστυνομικοί σκότωσαν άστεγο (video)

Newsbomb

Ένας άστεγος Μεξικανός θεώρησε καλή την ιδέα να πετάξει πετραδάκια σε αστυνομικούς για να περάσει πιο ευχάριστα την ώρα του. Μοιραίο λάθος...

Η μικρή πόλη Πάσκο, στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, κινδυνευει να ζήσει ένα νέο Φέργκιουσον, καθώς οι πολίτες έχουν ξεσηκωθεί μετά τη χωρίς λόγο, όπως υποστηρίζουν, δολοφονία του Μεξικανού Αντόνιο Ζαμπράνο από τους αστυνομικούς-θύματα.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη (10/02) και έχει γίνει αιτία να ξεσηκωθεί θύελλα διαμαρτυριών κατά των αστυνομικών.

«Δεν θέλουμε άλλο ένα Φέργκιουσον εδώ στο Πάσκο» δήλωσε ο ιατροδικαστής Νταν Μπλέισντελ σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Seattle Times, αναφερόμενος στην πόλη της κομητείας Σεντ Λούις όπου η δολοφονία ενός νεαρού άοπλου Αφροαμερικανού από έναν λευκό αστυνομικό είχε πυροδοτήσει βίαιες διαδηλώσεις.

Ερασιτεχνικό βίντεο κατέγραψε τρεις αστυνομικούς να έχουν τα όπλα παρατεταμένα και να στοχεύουν εναντίον του άνδρα τον οποίο έχουν κυνηγήσει πεζή σε μια πολυσύχναστη διασταύρωση. Οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν με τέιζερ, όμως ο Μόντες συνέχισε να τους επιτίθεται παρά τα ηλεκτροσόκ που υπέστη. Εντούτοις στο βίντεο φαίνεται ότι το θύμα σηκώνει τα χέρια ψηλά προσπαθώντας να ξεφύγει, λίγα δευτερόλεπτα προτού τον πυροβολήσουν.

Την Τετάρτη το Μεξικό «καταδίκασε τη δολοφονία του Μεξικανού Αντόνιο Ζαμπράνο, που προήλθε από την χρήση φονικής βίας από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης». Ο Μπλέισντελ, ιατροδικαστής της κομητείας του Φράνκλιν, εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει την έναρξη μιας έρευνας προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου του άστεγου, σύμφωνα με τους Seattle Times. Στην περίπτωση αυτή, ορίζεται ένας δικαστής που θα πρέπει να εξετάσει τα στοιχεία και να αποφασίσει εάν η χρήση φονικής βίας ήταν δικαιολογημένη, εξήγησε η εφημερίδα.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Ουάσιγκτον, Τζέι Ίνσλι, ανέφερε την Πέμπτη ότι βρίσκεται σε επαφή με τις Aρχές του Πάσκο προκειμένου να εξετάσει την αναγκαιότητα διενέργειας μιας πιο διεξοδικής έρευνας για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς.

«Θα φθάσουμε στο βάθος αυτής της υπόθεσης προκειμένου να κατανοήσουμε τις συνθήκες θανάτου του άστεγου», υποσχέθηκε ο ίδιος.