Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο αστυνομικός που έβγαλε όπλο σε πάρτι (video)

Newsbomb

Την παραίτησή του υπέβαλε ο 41χρονος αστυνομικός ο οποίος είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά την απίστευτη συμπεριφορά του κατά εφήβων σε πάρτι στο Τέξας, όπου ανάγκασε με τη βία ένα νεαρό κορίτσι να ξαπλώσει μπρούμυτα στο έδαφος ενώ έβγαλε όπλο προς τους άλλους παρευρισκόμενους που επιχείρησαν να υπερασπιστούν την κοπέλα.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Ντάλας, ο 41χρονος αστυνομικός παραιτήθηκε.

Σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της αστυνομίας είπε πως δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τις ενέργειες του Eric Casebolt.

«Οι τακτικές μας, η εκπαίδευσή μας δεν υποστηρίζουν τις πράξεις του. Βρέθηκε εκτός ελέγχου, όπως φαίνεται και στο βίντεο, ήταν εκτός ελέγχου και στη διαχείριση του περιστατικού. Βρίσκονταν 12 αστυνομικοί εκεί, οι 11 έδρασαν σύμφωνα με την εκπαίδευσή τους, έκαναν εξαιρετική δουλειά».

Τόνισε επίσης πως η έρευνα συνεχίζεται.

Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν όταν ξέσπασε ένας καβγάς ανάμεσά σε μάνα και κόρη, στο πάρτι.

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο, έπειτα από τηλεφώνημα που έκαναν οι γείτονες, και άρχισε να αναγκάζει όλους τους παρευρισκόμενους να γονατίσουν και να τους περνά χειροπέδες χωρίς λόγο.

Τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν ο εν λόγω αστυνομικός συμπεριφέρθηκε βάναυσα στη νεαρή γυναίκα και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο του κατά άλλων νεαρών όταν έσπευσαν να την υπερασπιστούν.

Το βίντεο προκάλεσε έντονες αντιπαραθέσεις στα social media.

Σύμφωνα με τον άνδρα που τράβηξε το βίντεο, πολλοί από εκείνους που πήγαν στο πάρτι- για το τέλος της σχολικής χρονιάς- ήταν καλεσμένοι ενώ άλλοι πήδηξαν το φράχτη για να μπουν. «Νομίζω πως ένα τσούρμο λευκοί γονείς θύμωσαν που ένα τσούρμο μαύρα παιδιά που δεν ζουν στη γειτονιά τους μπήκαν στην πισίνα», τόνισε.