Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της έκρηξης του πυραύλου στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ

Newsbomb

Ο πύραυλος εξερράγη κατά τη διάρκεια δοκιμής για την εκτόξευσή του.

Έκρηξη σημειώθηκε στο χώρο εκτόξευσης του πυραύλου Falcon 9 της εταιρείας SpaceX του Ίλον Μασκ, στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντας και μαύρος καπνός υψώθηκε από την εγκατάσταση, ανέφεραν πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ένας εκπρόσωπος της NASA είπε ότι δεν έχει καμία πληροφορία για το θέμα και ότι η αμερικανική διαστημική υπηρεσία δεν εμπλέκεται με τις επιχειρήσεις της SpaceX.

Ο FalconX ήταν προγραμματισμένο να μεταφέρει στο διάστημα έναν ισραηλινό δορυφόρο τηλεπικοινωνιών το Σάββατο (03/09).

Πολλοί άνθρωποι σε κτήρια που απέχουν αρκετά χιλιόμετρα από τις εγκαταστάσεις έγραψαν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι αισθάνθηκαν την έκρηξη και ανάρτησαν φωτογραφίες στις οποίες διακρίνονται φλόγες και πυκνός μαύρος καπνός.

Ο Μασκ ίδρυσε τη SpaceX το 2002 με στόχο να μειώσει το κόστος των εκτοξεύσεων πυραύλων και να καταστήσει οικονομικά δυνατό ένα διαστημικό ταξίδι στον Άρη. Η εταιρεία σχεδιάζει να στείλει στον Κόκκινο Πλανήτη το πρώτο μη επανδρωμένο διαστημόπλοιό της το 2018 ενώ η αποστολή ανθρώπων ενδέχεται να γίνει ακόμη και το 2024.

Αυτό είναι το δεύτερο ατύχημα μέσα σε έναν χρόνο για την εταιρεία που ίδρυσε ο Ίλον Μασκ. Στις 28 Ιουνίου 2015 ένας πύραυλος Falcon 9 εξερράγη λίγο μετά την εκτόξευσή του, ενώ εκτελούσε αποστολή ανεφοδιασμού στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Μια εκπρόσωπος της NASA είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι υπηρεσίες αντιμετώπισης καταστροφών του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι παρακολουθούν την κατάσταση και προχωρούν σε αναλύσεις του αέρα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των εργαζομένων στην περιοχή. Η διεύθυνση του Διαστημικού Κέντρου συνέστησε στο προσωπικό της να παραμείνει εντός των κτιρίων μέχρι νεωτέρας διαταγής.

Οι τοπικές Αρχές διαβεβαίωσαν πάντως ότι οι κάτοικοι δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Η έκρηξη έγινε αισθητή σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων. «Νομίζαμε ότι καταρρέει το κτήριο, κουνηθήκαμε πολύ άσχημα», έγραψε στο Twitter ο Ρόμπιν Σίμανγκαλ, ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας Observer επικαλούμενος μια πηγή των εγκαταστάσεων που του είπε ότι είχε την αίσθηση πως το κτίριο είχε χτυπηθεί από κεραυνό.

Δεν έχει διευκρινιστεί τι ζημιές υπέστη η εξέδρα εκτόξευσης, μία από τις δύο που χρησιμοποιεί η SpaceX για τις αποστολές της. Η δεύτερη βρίσκεται στην Αεροπορική Βάση Βάντεμπεργκ, στην Καλιφόρνια.

Δείτε το βίντεο!