Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορική ανακάλυψη: Αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι βρήκαν τον τάφο της Κλεοπάτρας (vid)

Newsbomb

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι είναι κοντά σε μια μεγάλη ανακάλυψη: αυτή του τάφου του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας, οι οποίοι πέθαναν περίπου το 30 π.Χ.

Όπως ισχυρίζονται μάλιστα, γνωρίζουν πού να σκάψουν και ελπίζουν να αποκαλύψουν τον τάφο «σύντομα».

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, το σημείο που αναπαύονται βρίσκεται στην περιοχή Ταποσίρις Μάγκνα, σε απόσταση 30 χλμ. από την Αλεξάνδρεια, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Όπως δήλωσε ο αρχαιολόγος Ζάχι Χουάς: «Ελπίζω να βρω σύντομα τον τάφο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας. Πιστεύω ότι είναι θαμμένοι στον ίδιο τάφο. Είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να ανακαλύψουμε την ακριβή τοποθεσία του. Βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Γνωρίζουμε πού πρέπει να σκάψουμε».

Η Κλεοπάτρα Ζ' ήταν η τελευταία της δυναστείας των Πτολεμαίων που κυβέρνησε την ελληνιστική Αίγυπτο, πριν μετατραπεί σε τμήμα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Το θάνατό της, σε ηλικία 39 ετών, καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου.

Η θυελλώδης σχέση του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας μεταφέρθηκε το 1963 και στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστές το θρυλικό ζευγάρι Ρίτσαρντ Μπάρτον και Ελίζαμπεθ Τέιλορ.