Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Δεν φαντάζεστε ποιο είναι το σπανιότερο ζώο του πλανήτη και πού βρίσκεται (pics+vid)

Newsbomb

Μια λευκή νυφίτσα που απειλείται με εξαφάνιση εμφανίστηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Τουρκία.

Ένας νεαρός δεν έχασε την ευκαιρία και κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο το σπάνιο ζωάκι.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr το σχετικό ρεπορτάζ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Λίγα λόγια για τη νυφίτσα

Η νυφίτσα (Mustela nivalis) είναι σαρκοφάγο θηλαστικό της οικογένειας των Ικτιδών. Συναντάται στην Ευρώπη, την Ασία, στην Βόρεια Αμερική και στην βόρεια Αφρική, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει εισαχθεί και στη Νέα Ζηλανδία.

Έχει επίμηκες και λεπτό σώμα, μήκους περίπου 20-30 εκ. Έχει πεπλατυσμένο και στενό κεφάλι, με μεγάλα μαύρα μάτια, μεγάλα στρογγυλά αυτιά και μακρύ λαιμό. Τα άκρα της είναι κοντά αλλά ρωμαλέα, εφοδιασμένα με αιχμηρά και κοφτερά νύχια και το σώμα της καλύπτεται όλο το χρόνο από κοντό και απαλό τρίχωμα, το οποίο είναι καστανό στη ράχη και λευκό με καφέ κηλίδες στην κοιλιά.

Στους βόρειους πληθυσμούς το τρίχωμα γίνεται τελείως λευκό κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Διαθέτει πλήρη οδοντοστοιχία με τέσσερις ισχυρούς κυνόδοντες. Αν αιχμαλωτισθεί σε μικρή ηλικία, μπορεί εύκολα να εξημερωθεί και να χρησιμοποιηθεί στο κυνήγι των ποντικών.

Στην αρχαία Αθήνα ήταν οικόσιτο που αντικαταστάθηκε όμως με ένα νέο είδος που εισήχθηκε από την Αίγυπτο, την γαλή δηλ. τη σημερινή γάτα, γιατί εκκρίνουν ένα δύσοσμο υγρό λόγω πρωκτικών αδένων που διαθέτουν, το οποίο χρησιμοποιείται ως αμυντικός μηχανισμός.

Η νυφίτσα αναφέρεται πολλές φορές σε μύθους και παραδόσεις διαφόρων χωρών.

Η νυφίτσα ζει σε ποικιλία ενδιαιτημάτων, όπως σε ανοιχτά δάση, λιβάδια, στέπες και ημιερημικές περιοχές. κατασκευάζει τη φωλιά της σε τρύπες του εδάφους ή σε κοιλότητες δέντρων. Είναι μοναχικό ζώο και δραστηριοποιείται κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η τροφή της αποτελείται κατά κανόνα από τρωκτικά. όταν αυτά σπανίζουν, τρέφεται με κουνέλια, αβγά, πούλια, έντομα, σαύρες κ.α.

Επιτίθεται στα θύματά της, δαγκώνοντάς τα με τους ισχυρούς της κυνόδοντες.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο: Αυτός είναι ο μεγάλος υπερτυχερός - Βρέθηκε 1,5 μήνα μετά!

Άγιος Παΐσιος: Αυτή είναι η αρρώστια που θα αποδεκατίσει την Τουρκία

Ανάποδο «χαστούκι» σε Ερντογάν: Σταματά η παροχή αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Τουρκία