ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος - Chevron: Ανοίγει τα χαρτιά της για το κοίτασμα «Αφροδίτη»

Κύπρος - Chevron: Ανοίγει τα χαρτιά της για το κοίτασμα «Αφροδίτη»
Το κοίτασμα «Αφροδίτη» το οποίο ανακαλύφθηκε προς τα τέλη του 2011
ΠΟΛΙΤΗΣ

Κυπριακή ΑΟΖ: Σημαντική συνάντηση μεταξύ της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσας Πηλείδου και αξιωματούχων της εταιρείας Chevron, καθορίστηκε την Μεγάλη Πέμπτη στις 21 Απριλίου.

Αναμένεται για πρώτη φορά η Chevron η οποία είναι και η διαχειρίστρια εταιρεία του «Αφροδίτη» στην κυπριακή ΑΟΖ, να ανοίξει για πρώτη φορά τα χαρτιά της σε σχέση με την εκμετάλλευση ή όχι του «Αφροδίτη».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΠΟΛΙΤΗ» το αρμόδιο υπουργείο απέστειλε αίτημα προς την αμερικανική εταιρεία για συνάντηση ώστε να ξεκαθαρίσει το ζήτημα, αίτημα το οποίο αποδέχθηκε η εταιρεία.

Το κοίτασμα «Αφροδίτη» το οποίο ανακαλύφθηκε προς τα τέλη του 2011 έμεινε ανεκμετάλλευτο μέχρι σήμερα κυρίως λόγω των χαμηλών τιμών φυσικού αερίου που ίσχυαν τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, η εκτόξευση των τιμών ενέργειας σε συνδυασμό με την εσωτερική πίεση η οποία υπάρχει από το υψηλό κόστος ηλεκτρισμού δημιουργεί αισιοδοξία πως πιθανόν η εκμετάλλευση του να αποτελέσει ανάσα τόσο για την εγχώρια κατανάλωση όσο και για περιφερειακές ενεργειακές συνεργασίες με γειτονικές μας χώρες.

Διαβάστε επίσης:

Κυπριακή ΑΟΖ: Φυσικό αέριο υψηλής ποιότητας «κρύβει» το «Γλαύκος 2»