ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: «Αξιοποιούνται» το 2023 τα φαράγγια του Ακάμα

Κύπρος: «Αξιοποιούνται» το 2023 τα φαράγγια του Ακάμα

Κύπρος - Όλες οι ειδήσεις: Με τον νέο χρόνο θα λάβει πρακτική μορφή η προσπάθεια του υφυπουργείου Τουρισμού και τουριστικών φορέων της Πάφου για τουριστική αξιοποίηση των φαραγγιών της χερσονήσου του Ακάμα.

Αν και από φέτος άρχισαν οι σχετικές προσπάθειες, με τις πρώτες επιτόπιες επισκέψεις αρμοδίων παραγόντων σε φαράγγια της κοινότητας Αρόδων, οι πρακτικές ενέργειες για τη συστηματική αξιοποίηση τους δεν πρόλαβαν να καρποφορήσουν, λόγω και της πολύ έντονης επανάκαμψης του τουριστικού ρεύματος και πλέον αυτό θα γίνει με τη νέα χρονιά.

Η ένταξη των φυσικών αυτών καλλονών της Πάφου στην τουριστική καμπάνια της επαρχίας, θεωρείται ένα ακόμη εμπλουτιστικό σκέλος της τουριστικής της πολιτικής. Μέσα στο πλαίσιο της ετοιμασίας αυτής, αρμόδιοι φορείς και παράγοντες προετοίμασαν ήδη την καμπάνια για τα φαράγγια Κραμίνους, Ειρήνης, Διπόταμου και Κουφών, προκειμένου να αξιοποιηθούν και να ενσωματωθούν στο τουριστικό προϊόν της επαρχίας.

Σύμφωνα με το υφυπουργείο Τουρισμού, η περιοχή έχει να προσφέρει κάτι πολύ μοναδικό και υπό προϋποθέσεις, αρκετά σημεία από τα φαράγγια και την ευρύτερη περιοχή θα μπορούσαν να ενταχθούν στην τουριστική εμπειρία και να αποτελέσουν ακόμη ένα σημαντικό πόλο έλξης κυρίως περιπατητών και φυσιολατρών, ντόπιων και ξένων.

Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει ο σχεδιασμός ενώ, στη συνέχεια, θα ζητηθεί η εμπλοκή και συνεργασία του Τμήματος Δασών και άλλων εμπλεκόμενων υπηρεσιών για μια πιο λεπτομερή προώθηση του όλου θέματος.

Η περιοχή Λαόνας-Ακάμα έχει να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και είναι μεγάλη η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της αλλά και την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών και τον εμπλουτισμό των προσφερόμενων εμπειριών, σύμφωνα με τους αρμοδίους φορείς.