ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σεξουαλική κακοποίηση και στραγγαλισμό έδειξε η νεκροτομή της 28χρονης Λέσια

Κύπρος: Σεξουαλική κακοποίηση και στραγγαλισμό έδειξε η νεκροτομή της 28χρονης Λέσια
Facebook

Ο 31χρονος σύντροφος της Λέσια, που φέρεται να δολοφονήθηκε στην Πάφο, ζητάει δεύτερη νεκροτομή ενώ η πρώτη έδειξε στραγγαλισμό και σεξουαλική κακοποίηση

Συγκλονίζει η νέα στυγνή δολοφονία στην Πάφο της Κύπρου, όπου η 28χρονη Λέσια βρήκε τραγικό θάνατο, ο οποίος φαίνεται να έγινε από τον σύντροφό της.

Το έγκλημα στην Κύπρο έγινε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (11/3/2023), με τον 30χρονο κάτοικο Πάφου να καλεί ο ίδιος την Αστυνομία και να ισχυρίζεται ότι ενώ βρισκόταν με την 28χρονη Ουκρανή φίλη του, Λέσια Μπίκοβα στην Πέτρα του Ρωμιού στην Πάφο, πλησίασε μόνη της στο χείλος του γκρεμού, έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο κενό.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας, γύρω στις 8π.μ. της 11ης Μαρτίου, η Αστυνομία έλαβε κλήση από 30χρονο κάτοικο Πάφου, ο οποίος φέρεται να ανέφερε ότι ενώ βρισκόταν στην Πέτρα του Ρωμιού, με φίλη του, εκείνη πλησίασε στο χείλος του γκρεμού προκειμένου να φωτογραφηθεί στο σημείο, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία της και να πέσει στο κενό.

Αν και στην κατάθεσή του, ο 30χρονος ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για ατύχημα, η νεκροψία-νεκροτομή που έγινε λίγες ώρες αργότερα τον διέψευσε. Από την νενομισμένη νεκροψία προκύπτει ότι η άτυχη κοπέλα φέρει κάταγμα σε σημείο του υοειδούς οστού, το οποίο παρατηρείται σε περιπτώσεις στραγγαλισμού. Επιπλέον εντοπίστηκαν εξωτερικές σωματικές κακώσεις οι οποίες δημιουργούν υποψία για σεξουαλική κακοποίηση καθώς και επιπρόσθετες εξωτερικές κακώσεις οι οποίες δεν προκύπτουν από πτώση από ύψος.

Οι δικηγόροι του 30χρονου υπόπτου ζήτησαν να διενεργηθεί δεύτερη νεκροτομή επί της σορού της 28χρονης. Το συγκεκριμένο αίτημα για δεύτερη νεκροτομή, στην οποία θα παρίσταται ιδιώτης ιατροδικαστής, μελετάται από την Νομική Υπηρεσία του κράτους.

Η 28χρονη Λέσια Μπίκοβα από την Ουκρανία, εγκαταστάθηκε στην Κύπρο από τις 6 Ιανουαρίου εξαιτίας του πολέμου στη χώρα της, με ειδική άδεια παραμονής στην Κύπρο από την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.

Στα social media γνωρίστηκε η άτυχη Λέσια με τον βιαστή και στραγγαλιστή της

Μέσω social media γνωρίστηκε πριν από περίπου ενάμιση μήνα στην Πάφο της Κύπρου η 28χρονη Λέσια Μπίκοβα με τον 31χρονο.

Η 28χρονη Ουκρανή βρισκόταν στην Κύπρο από τις αρχές Ιανουαρίου, μετά από σχετική άδεια παραμονής που είχε ζητήσει και είχε λάβει την περίοδο που ζούσε στο Κίεβο, το οποίο και εγκατέλειψε, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Στην Κύπρο ζούσε ήδη η μητέρα της, την οποία και επισκέφτηκε. Οι δυο γυναίκες ζούσαν μαζί στην Πάφο, ενώ τις τελευταίες 15 μέρες η νεαρή γυναίκα ήταν μόνη, καθώς η μητέρας της έπρεπε να ταξιδέψει στην Ουκρανία.