ΚΥΠΡΟΣ

Εκκλησιαστικό σκάνδαλο στην Κύπρο: 800.000 ευρώ, επαύλεις στο όνομα μοναχών και τεχνητό μύρο

Εκκλησιαστικό σκάνδαλο στην Κύπρο: 800.000 ευρώ, επαύλεις στο όνομα μοναχών και τεχνητό μύρο

Έρευνα για όσα καταγγέλλονται για τη μονή έχει ξεκινήσει και από τις αστυνομικές αρχές και από την αρμόδια Μητρόπολη

Συγκλονίζει την κυπριακή κοινή γνώμη μια υπόθεση με μονή στην μητροπολιτική περιφέρεια Ταμασού και έρευνα για οικονομικά σκάνδαλα πολλών χιλιάδων ευρώ αλλά και σκανδαλώδεις συμπεριφορές μοναχών.

Σύμφωνα με το philenews, η υπόθεση έχει να κάνει με μια μεγάλη γκάμα γεγονότων, από παρακολουθήσεις και βιντεοσκόπηση πιστών έως και σεξουαλικές πράξεις μεταξύ μοναχών.

Η υπόθεση αφορά στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι και ήδη ερευνάται τόσο από τις αρχές όσο και από την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού.

Σύμφωνα με το κυπριακό sigmalive.gr γίνεται λόγος για χρηματοκιβώτιο το οποίο περιέχει περίπου €800.000 και ύπαρξη ενός διαμερίσματος στον Πειραιά και ενός στη Λεμεσό, που φέρονται να ανήκουν σε δυο μέλη του μοναστηριού. Εξετάζεται κατά πόσον τα χρήματα προέρχονται από προσφορές των πιστών, οι οποίοι εισέφεραν από το υστέρημά τους στη Μονή.

Σύμφωνα με το philenews, αίσθηση προκαλεί και το ενδεχόμενο το οποίο εξετάζεται για τοποθέτηση τεχνητού μύρου σε σταυρό, από τον οποίο έρεε όταν οι πιστοί προσέρχονταν να προσκυνήσουν, κάτι το οποίο παρέπεμπε σε θαύμα το οποίο προσέλκυε όλο και περισσότερους πιστούς.

Σημειώνεται ότι κατασχέθηκαν επτά servers, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, ενώ οι αρχές αξιολογούν υλικό από τα κλειστά κυκλώματα που υπήρχαν εγκατεστημένα στη Μονή.