ΚΥΠΡΟΣ

Κατάληξη στο ρωσικό δάνειο το συντομότερο θέλει η Κύπρος

Κατάληξη στο ρωσικό δάνειο το συντομότερο θέλει η Κύπρος

Η προσπάθεια της Κύπρου είναι να υπάρξει κατάληξη για το ρωσικό δάνειο «το συντομότερο δυνατό», ανέφερε το μεσημέρι ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Χριστοφίδης.

Κληθείς να πει, αν υπάρχει εξέλιξη σε σχέση με το δάνειο από τη Ρωσία, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι «αυτά τα ζητήματα είναι πολύ ευαίσθητα» και πρόσθεσε ότι όταν υπάρχουν τελικές απαντήσεις και αποφάσεις θα πρέπει να ανακοινωθούν. Ανέφερε επίσης, ότι τυχόν δημοσιοποίηση των ενεργειών στο μεσοδιάστημα ενδεχόμενα να έθετε σε κίνδυνο αυτή την προσπάθεια.

«Αυτός είναι και ο λόγος που η Κυβέρνηση πολύ λογικά δεν κάνει δημόσια διαβούλευση επί αυτών των ζητημάτων, αλλά τα συζητά με εκείνους που πρέπει και εκεί που πρέπει», είπε. Ερωτηθείς, αν έχει τεθεί χρονοδιάγραμμα για το θέμα του ρωσικού δανείου, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι «η προσπάθεια είναι για το συντομότερο δυνατόν, σεβόμενοι πάντοτε τις διαδικασίες και το διάλογο με την άλλη πλευρά». Αν αποφασίζαμε από μόνοι μας θα το κάναμε πολύ εύκολα, αλλά πρέπει να υπάρξει σεβασμός και στις διαδικασίες και στις απόψεις της πλευράς με την οποία διαλέγεσαι, κατέληξε ο κ. Χριστοφίδης.