ΚΥΠΡΟΣ

Ουσιαστικές οι συνομιλίες Αρμενίας - Κύπρου

Ουσιαστικές οι συνομιλίες Αρμενίας - Κύπρου

Ουσιαστικές χαρακτήρισαν τις συνομιλίες τους στην Λευκωσία οι υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου Ερατώ Μαρκουλλή και Αρμενίας Εντβαρντ Ναλμπαντιάν.

Και οι δύο υπουργοί δήλωσαν, ότι «ενδυνάμωσαν περαιτέρω τις στρατηγικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών». Ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας επανέλαβε τη στήριξη της χώρας του στην «εποικοδομητική προσέγγιση και πρωτοβουλίες» που ανέλαβε η Κύπρος για τη λύση του κυπριακού, ενώ εξέφρασε λύπη που η τουρκική πλευρά δεν ανταποκρίθηκε πλήρως προς αυτή την κατεύθυνση. Η κ. Μαρκουλλή είπε, ότι η Κύπρος στηρίζει την Αρμενία μέσα στην Ευρώπη και ότι θα εξακολουθήσει να εργάζεται για την ενδυνάμωση των σχέσεων Αρμενίας-ΕΕ.

Σημείωσε ότι στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας θα προεδρεύσει του Μονίμου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και Αρμενίας. Ο Αρμένιος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι με την Κύπρια ομόλογο του συζήτησαν το θέμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, στο οποίο η Αρμενία τυγχάνει της κυπριακής στήριξης. Οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν επίσης ιδέες για ενδυνάμωση των σχέσεων και συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού, εμπορίου, οικονομίας και επενδύσεων και όπως υπογράμμισαν αντάλλαξαν απόψεις και για διάφορα περιφερειακά και διεθνή θέματα.