ΚΥΠΡΟΣ

Συνάντηση Χριστόφια-Συντεχνιών ενόψει διαπραγματεύσεων με Τρόικα

Συνάντηση Χριστόφια-Συντεχνιών ενόψει διαπραγματεύσεων με Τρόικα

Συνάντηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο θα έχει σήμερα στις 16:30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, για περαιτέρω συζήτηση των αντιπροτάσεων που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα.

Το Σάββατο οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ είχαν δηλώσει ότι αναμένουν την επόμενη συνάντησή τους με τον Πρόεδρο για να τοποθετηθούν επί των συγκεκριμένων προτάσεων.

Σε δηλώσεις εκπροσώπων και των δύο συντεχνιών τονίστηκε ότι θα τηρηθεί εποικοδομητική και θετική στάση από τις συντεχνίες, με πρώτιστο στόχο την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της κυβέρνησης.

Η συνάντηση του Προέδρου με τις συντεχνίες, όπως και η ολοκλήρωση αύριο, Τρίτη, της ενημέρωσης της πολιτικής ηγεσίας από το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκο Δημητριάδη, για τα μέτρα που αφορούν το χρηματοπιστωτικό τομέα αναμένεται να φέρει την Κυβέρνηση ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων στο εσωτερικό, ενόψει της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα.

Σε χθεσινές δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η ημερομηνία καθόδου της αντιπροσωπείας της Τρόικας στην Κύπρο δεν έχει ακόμη ορισθεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ