ΚΥΠΡΟΣ

Ανοιχτή επίθεση ΕΤΥΚ κατά Σιαρλή

Ανοιχτή επίθεση ΕΤΥΚ κατά Σιαρλή

Ανακοίνωση-καταπέλτη κατά του υπουργού Οικονομικών, Βάσου Σιαρλή, εξέδωσε η συντεχνία των τραπεζικών υπαλλήλων (ΕΤΥΚ) με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις τράπεζες και τον ρόλο πολιτικών προσώπων. Η ΕΤΥΚ κατηγορεί τον ΥΠΟΙΚ ότι ακόμη εμπλέκεται στην Τράπεζα Κύπρου αλλά και για το γεγονός πως ανανεώθηκε το συμβόλαιό του στην τράπεζα ενώ θα έπρεπε να πάρει σύνταξη.

Η ανακοίνωση της ΕΤΥΚ

Η Οργάνωσή μας μετά από έντονο προβληματισμό και συνετή σκέψη, αποφάσισε ότι είναι υποχρέωση της να μη μείνει απλώς θεατής των εξελίξεων, αλλά να καταθέσει τη δική της άποψη αλλά και γεγονότα που γνωρίζει.

Πρόσφατα δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι ο Υπουργός Οικονομικών αμφισβητεί την έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας για την έκδοση των Αξιογράφων της Τράπεζας Κύπρου και αποποιείται κάθε ευθύνη! Όταν ο κάθε πολίτης αυτού του κράτους, που του φορτώθηκαν όλες οι αμαρτίες και τα λάθη των Διοικούντων στις Τράπεζες βλέπει, τον καθ’ύλη αρμόδιο της Κυβέρνησης (Υπουργό Οικονομικών) να αμφισβητεί την έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας, τότε συνειδητοποιεί ότι βρισκόμαστε σε μια καταστροφική πορεία όχι μόνο οικονομική

αλλά αρχών και αξιών.

Η Οργάνωσή μας πιστεύει ότι έστω και τώρα είναι υποχρέωση όλων να αναλάβουν το μερίδιο των ευθυνών τους. ‘Εγκαιρα η Οργάνωσή μας προειδοποιούσε για την επερχόμενη κρίση και επιτακτικά ζητούσαμε από τη Διοίκηση της Τράπεζας στην οποία ο κ. Βάσος Σιαρλή πρωταγωνιστούσε να μη παραχωρεί μπόνους.

Η Τράπεζα ισχυριζόταν ότι ο κ. Βάσος Σιαρλή ήταν σημαντικός κρίκος σε βαθμό που αν έφευγε θα αποδυναμωνόταν, γι’αυτό ζητούσε την παραμονή του για άλλα δύο χρόνια (μέχρι την ώρα της υπουργοποίησης). Δυστυχώς οι πληροφορίες μας είναι ότι και σήμερα παρ’όλη την υπουργοποίηση του, αναμειγνύεται στην Τράπεζα με τρόπο απαράδεκτο και φυσικά όχι θετικό.

Με βάσει τα πιο πάνω λοιπόν θέλουμε να τοποθετηθούμε ως εξής:

Για να δικαιούται κάποιος που συνέβαλε στην έλευση της καταστροφής στο τραπεζικό σύστημα, να αποφασίζει / υποδεικνύει θεραπείες και να κάνει τον ΣΩΤΗΡΑ πρέπει:

1. Να έχει το θάρρος να απολογηθεί προς την κοινωνία τους μετόχους και τους υπαλλήλους για τη συμμετοχή του στην καταστροφή του Τραπεζικού Συστήματος.

2. Να έχει το θάρρος να ζητήσει συγνώμη απ΄όλους όσους καλούνται σήμερα να κάνουν θυσίες εξ’αιτίας και των δικών του λαθών (πολίτες, μετόχους, υπαλλήλους).

3. Να επιστρέψει οικειοθελώς τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μπόνους που έπαιρνε για τις δήθεν μεγάλες επιτυχίες του σαν τραπεζίτης, ενώ στο τέλος αποδείχθηκαν καταστροφικές επιλογές. Πραγματικά μιλούμε για εκατοντάδες χιλιάδες κατ’ έτος.

4. Επιτέλους να μας διευκρινίσει σαν αρμόδιος επί των οικονομικών Υπουργός της σημερινής Κυβέρνησης, συμφωνεί ή όχι με τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Χριστόφια ότι την κυρίαρχη ευθύνη για την οικονομική καταστροφή τη έχουν οι Τραπεζίτες;

ΠΗΓΗ SIGMALIVE