ΚΥΠΡΟΣ

Κάθοδος κολοσσών στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Κάθοδος κολοσσών στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Μπορεί το περιβάλλον στην κυπριακή οικονομία να δυσμενές και η αγορά της χώρας να βρίσκεται σε πανικό, ωστόσο, το ΧΑΚ βρίσκει λύσεις προκειμένου να δείχνει τις δικές του αντιστάσεις στην κρίση.

Εν καιρώ ανασφάλειας και προ της υπογραφής Μνημονίου μεταξύ Κύπρου και τρόικας το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου παραμένει ελκυστικός προορισμός μεγάλων ομίλων του εξωτερικού. Οι επόμενες εγγραφές εταιρειών από τρίτες χώρες αφορούν σε δύο ελληνικούς ομίλους και έναν κινεζικό.

Πιο συγκεκριμένα αφορά μία ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία θα εγγραφεί λίαν συντόμως στο ΧΑΚ και για όμιλο που δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας. Οι επόμενες εβδομάδες είναι καθοριστικές για τις δύο ελληνικές εταιρείες, ωστόσο, καλά ενημερωμένες πηγές από το ΧΑΚ αναφέρουν ότι σύντομα οι δύο εταιρείες θα ενταχθούν στη λίστα των εγγεγραμμένων εταιρειών του χρηματιστηρίου της Κύπρου.

Παράλληλα, επαφές πραγματοποιούνται με κινεζικό όμιλο ο οποίος επίσης αναμένεται να εγγραφεί εντός των ημερών στο ΧΑΚ. Οι δραστηριότητές του δεν έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί, ωστόσο, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κολοσσό στον κλάδο που δραστηριοποιείται.

πηγη ΣΙΓΜΑ