ΚΥΠΡΟΣ

Η Γερμανίδα-πρέσβης για το υπό συζήτηση εταιρικό φόρο στην Κύπρο

Η Γερμανίδα-πρέσβης για το υπό συζήτηση εταιρικό φόρο στην Κύπρο

Το άρθρο του «Der Spiegel» αποτελεί ένδειξη ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την περίπτωση της Κύπρου, δηλώνει η Γερμανίδα πρέσβης διευκρινίζει ωστόσο ότι εναπόκειται στα κοινοβούλια να αποφασίσουν.

Επιτείνουν την αβεβαιότητα για το οικονομικό μέλλον της χώρας μας οι δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Wolfgang Schaeuble την περασμένη εβδομάδα, ότι οι ουσιαστικές συζητήσεις της Τρόικας με την Κύπρο δεν έχουν ακόμα αρχίσει και η έναρξή τους τοποθετείται στις αρχές του 2013.

Επίσης το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», εγραφε ότι πρέπει να αυξηθεί ο εταιρικός φόρος στην Κύπρο και οι χθεσινές νέες δηλώσεις του εκπροσώπου του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών για διαπραγματεύσεις, ότι η «συμφωνία για ένα σχέδιο διάσωσης για την Κύπρο κατά πάσα πιθανότητα θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί πριν από το 2013».

Η πρέσβειρα της Γερμανίας στην Κύπρο Dr Gabriela Linda Guellil, σε συνέντευξη που μας παραχώρησε, δηλώνει πάντως ότι η χώρα της είναι έτοιμη να βοηθήσει την Κύπρο, διευκρινίζοντας ότι η βοήθεια θα γίνει στη βάση συμφωνίας με την Τρόικα.

Η Dr Gabriela Linda Guellil ρωτήθηκε και για το θέμα που έχει εγερθεί τις τελευταίες μέρες, την απαίτηση δηλαδή διαφόρων χωρών, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, για αύξηση του εταιρικού φόρου στην Κύπρο. Απάντησε ότι δεν μπορεί να προκαταλάβει οποιαδήποτε απόφαση της γερμανικής Βουλής, πρόσθεσε όμως ότι δεν έχει υπόψη της ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει μια τέτοια θέση.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ