ΚΥΠΡΟΣ

Λουκέτο στα περισσότερα εστιατόρια της Πάφου

Λουκέτο στα περισσότερα εστιατόρια της Πάφου

Η οικονομική κρίση έχει πλήξει ανεπανόρθωτα την επισιτιστική βιομηχανία, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Πάφου Φύτος Θρασυβούλου. Ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως από την 1η Νοεμβρίου τα περισσότερα κέντρα αναψυχής είναι κλειστά.

Ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως οι τουρίστες επιδιώκουν να ταξιδεύουν με χαμηλά ναύλα για να έχουν την δυνατότητα να ξοδέψουν στους προορισμούς που επισκέπτονται. Η Κύπρος συνέχισε, είναι ένας προορισμός που αν εμείς ως τουριστικοί φορείς καταφέρουμε να ικανοποιήσουμε τους επισκέπτες, τότε θα δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες.

Επεσήμανε επίσης πως το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο στην Πάφο διακινήθηκαν αρκετοί Σουηδοί και Νορβηγοί τουρίστες.

Ο κ. Θρασυβούλου αναφέρθηκε και στους παραφουσκωμένους λογαριασμούς που δέχονται οι εστιάτορες τόσο με το νερό, και τα σκύβαλα όσο και το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ στις 10 του μήνα πρόσθεσε, θα πρέπει να καταβληθεί ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας.

Επανέλαβε ακόμη πως ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» για τη λειτουργία ενός εστιατορίου αποτελεί ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την περίοδο που βιώνουν τα μέλη του συνδέσμου του, τη στιγμή, όπως είπε, που έχουν κλείσει πολλές επιχειρήσεις και προσεχώς αναμένονται να κλείσουν ακόμη περισσότερες.

Ενδεικτικά ανέφερε πως 2 στις 5 επιχειρήσεις δεν αναμένεται να ανοίξουν την επόμενη τουριστική περίοδο.