ΚΥΠΡΟΣ

Τι είπε στην απολογία της η κατηγορούμενη για τον φόνο Χατζηκωστή

Τι είπε στην απολογία της η κατηγορούμενη για τον φόνο Χατζηκωστή

Δακρυσμένη κατάθεσε η κατηγορούμενη για το φόνο του Άντη Χατζηκωστή Έλενα Σκορδέλη κατά την απολογία της στο Κακουργιδικείο. Η Σκορδέλη αναφέρθηκε στην αναστάτωση της οικογένειάς της και στις επιπτώσεις που είχε στα παιδιά της η σύλληψή της.

"Είχα μια ήρεμη ζωή σε μια αγαπημένη οικογένεια και τα παιδιά μου ήταν παιδιά σαν όλα τα παιδιά του κόσμου" ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η απολογία της Έλενας Σκορδέλη για την υπόθεση Χατζηκωστή άρχισε την Πέμπτη και θα συνεχιστεί σήμερα Παρασκευή, στις 9.00 το πρωί. Η 3η κατηγορούμενη για τη δολοφονία του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος "Δίας" και της τηλεόρασης "Σίγμα" Άντη Χατζηκωστή, κατά την εξέτασή της από τον συνήγορο υπεράσπισης Μιχαλάκη Κυπριανού, επικεντρώθηκε στην οικογενειακή ζωή της πριν και μετά τη σύλληψή της.

Όπως ανέφερε η Έλενα Σκορδέλη πριν από τη σύλληψη της ζούσε με το σύζυγο της και τα δύο της παιδιά, ηλικίας 23 και 18 ετών σήμερα, μια ήρεμη και ήσυχη ζωή. Ανέφερε ότι ως οικογένεια ήταν πολύ αγαπημένοι και ότι τα παιδιά της μεγάλωσαν με ήθος και αξιοπρέπεια.

Αναφερόμενη στη ζωή της οικογένειας μετά τη σύλληψη της, η κ. Σκορδέλη είπε πως έζησαν πολύ δύσκολες στιγμές, με τα δύο της παιδιά να έχουν θρυμματιστεί ψυχολογικά από τον πολύ μεγάλο στιγματισμό που έχει υποστεί η οικογένεια.

Συνέχισε λέγοντας στο δικαστήριο ότι τις τελευταίες εβδομάδες πέρασαν πολύ δύσκολα με το μεγάλο της γιος, ο οποίος εισήχθηκε για 15 μέρες στην Εντατική του Καρδιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Είπε, μάλιστα, ότι η ίδια δεν γνώριζε το πρόβλημα του γιου της, αφού οι δικοί της αποφάσισαν να μην της το πουν για να μην την στεναχωρήσουν και της το είπαν πρόσφατα.

Επίσης, ανέφερε στο δικαστήριο πως παρόλο που ο μεγάλος της γιος είχε περάσει στο πανεπιστήμιο, εντούτοις λόγω της σύλληψης της έχασε το χρόνο.

Για το δεύτερο παιδί της, η 3η κατηγορούμενη είπε ότι δυστυχώς εγκατέλειψε το σχολείο, μετά τη σύλληψη της, αφού δεχόταν πειράγματα από συμμαθητές του και ακόμα από καθηγητές.

"Δεν ήθελε να πηγαίνει σχολείο και το εγκατέλειψε. Ήταν μόνο 15 χρονών τότε. Δεν μας άφηναν ήσυχους. Κάθε μέρα έγραφαν για μας και τα παιδιά αναστατώνονταν", είπε η Έλενα Σκορδέλη.

Πρόσθεσε ότι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και εγκατέλειψε ο μικρός της γιος το σχολείο ήταν ένα δημοσίευμα της σχολικής εφημερίδας "Δασουπολίτης", το οποίο σύμφωνα με την έκφρασή της, την παρουσίαζε σαν τέρας.

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο, η συγκεκριμένη σχολική εφημερίδα, η οποία φιλοξενούσε το συγκεκριμένο δημοσίευμα, κυκλοφόρησε ως ένθετο από την καθημερινή εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος", προσθέτοντας πως εκ μέρους της εφημερίδας δεν υπήρξε ποτέ απολογία.

"Ο γιος μου από τότε δεν ήθελε πλέον να πηγαίνει στο σχολείο", είπε.

Επιπλέον, ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της κατάταξής του στην Εθνική Φρουρά ψυχολόγοι του στρατού αποφάσισαν να του δώσουν εξάμηνη αναστολή, για να είναι σε καλύτερη θέση να υπηρετήσει την Εθνική Φρουρά.

"Τα παιδιά μου ήταν παιδιά σαν όλα τα παιδιά του κόσμου. Είχαν τα παιχνίδια τους και το χαρτζιλίκι τους. Μας βοηθούσαν στη δουλειά μας και πληρώνονταν κανονικά. Καθόμαστε σε ένα τραπέζι, συζητούσαμε και ανταλλάσσαμε απόψεις. (...) Τα παιδιά μου είναι πολύ αναστατωμένα μετά τη σύλληψη μου. Από τη φυλακή δεν μπορώ να τους μιλήσω, όπως θα τους μιλούσα αν ήμουν στο σπίτι", είπε.

Νωρίτερα, ο μάρτυρας υπεράσπισης Μενέλαος Αντωνίου, κατάδικος των κεντρικών φυλακών ανέφερε πως λέει την αλήθεια στο δικαστήριο και ότι ουδέποτε συνεννοήθηκε με τους κατηγορούμενους για το τι θα κατέθετε στο δικαστήριο.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής Έλενα Κλεόπα υπέβαλε στο μάρτυρα ότι ουδέποτε απειλήθηκε από οποιονδήποτε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του ενώπιον του Κακουργιοδικείου και χρησιμοποίησε για άλλη μία φορά το συγκεκριμένο ισχυρισμό, με σκοπό να διευκολύνει το έργο της υπεράσπισης.

Επίσης, η κ. Κλεόπα ανέφερε ότι μετά τον ισχυρισμό που προέβαλε ο μάρτυρας υπεράσπισης λήφθηκαν πέντε καταθέσεις και η υπόθεση διερευνήθηκε πλήρως και δεν προέκυψε οτιδήποτε, που να αποδεικνύει ότι ο ισχυρισμός του μάρτυρα ήταν βάσιμος.

Ακολούθως, κλήθηκε η μάρτυρας υπεράσπισης, Χριστιάνα Πασά, λειτουργός του γραφείου της Επιτρόπου Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Η μάρτυρας κατέθεσε έξι επιστολές, οι οποίες αφορούν αλληλογραφία μεταξύ της Επιτρόπου Λήδας Κουρσουμπά και της συζύγου του 2ου κατηγορούμενου Τάσου Κρασοπούλη, Λίζας Ιωάννου.

Η αλληλογραφία, η οποία κατατέθηκε ως τεκμήριο στο δικαστήριο, αφορά τα δύο ανήλικα τέκνα του Τάσου Κρασοπούλη και της Λίζας Ιωάννου, τα οποία κατά τον ισχυρισμό της υπεράσπισης στο δικαστήριο, δέχτηκαν γυμνό σωματικό έλεγχο από την αστυνομία, σε ένα από τα επισκεπτήρια που πραγματοποίησαν για να δουν το πατέρα τους.

Πηγη iCyprus