ΚΥΠΡΟΣ

Επαναδικάζεται η αεροπορική τραγωδία "Ηλιος" μετά από 7 χρόνια

Επαναδικάζεται η αεροπορική τραγωδία "Ηλιος" μετά από 7 χρόνια

Ικανοποίηση για τη χθεσινή, κατά πλειοψηφίαν, απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου περί επανεκδίκασης της υπόθεσης της αεροπορικής τραγωδίας της εταιρείας «Ήλιος» στο Γραμματικό, τον Αύγουστο του 2005, εξέφρασε ο γενικός εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης.

Η απόφαση εκδόθηκε επί της έφεσης που έκανε ο γενικός εισαγγελέας, εναντίον της αθωωτικής απόφασης των στελεχών της αεροπορικής εταιρείας, από το πρωτόδικο δικαστήριο.

Ο κ. Κληρίδης δήλωσε ότι η νομική υπηρεσία πίστευε στο εσφαλμένο της πρωτόδικης απόφασης και δικαιώθηκε.

«Τώρα προχωρούμε στην επανεκδίκαση της υπόθεσης έστω και επτάμιση χρόνια μετά» είπε και επιπλέον, έκανε αναφορά σε προπηλακισμούς, που δέχθηκε από τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας, μετά την αθωωτική απόφαση πριν από έναν χρόνο.

«Τότε προπηλάκιζαν και επέκριναν τον γενικό εισαγγελέα και τη νομική υπηρεσία και διατύπωναν κατηγορίες για λανθασμένους χειρισμούς. Μετά τη νέα εξέλιξη δεν άκουσα ούτε μια απολογία» είπε ο κ. Κληρίδης.

Λύπη για την αναφορά του γενικού εισαγγελέα εξέφρασε ο πρόεδρος της επιτροπής συγγενών των θυμάτων, Νικόλας Γιασμουμή, σημειώνοντας ότι «ουδείς μπορεί να χαλιναγωγήσει τα αισθήματα των οικογενειών που έχασαν συγγενικά τους πρόσωπα στην τραγωδία».

Πρόσθεσε ότι δεν είναι ώρα για απολογίες. Ο κ. Γιασμουμής είπε ακόμη ότι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου αποτελεί θετική εξέλιξη, γιατί δεν αφήνει να χαθεί η υπόθεση μέσα από διαδικαστικά στοιχεία.