ΚΥΠΡΟΣ

Χριστόφιας: Δεν θα γίνουν ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών

Χριστόφιας: Δεν θα γίνουν ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας τόνισε ότι δεν έχει καμία διάθεση να προχωρήσει, όσο βρίσκεται στην προεδρία, σε ιδιωτικοποίηση ημικρατικών οργανισμών, εάν αυτό ζητηθεί από την τρόικα.

Στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, υπογράμμισε ο κ. Χριστόφιας, η κυβέρνηση προσπάθησε και πέτυχε σε σημαντικό βαθμό όσο το δυνατό λιγότερες περικοπές στα εισοδήματα των εργαζομένων.

Σε ομιλία του, κατά την κοπή της βασιλόπιτας στην Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λευκωσίας, ο πρόεδρος της Κύπρου υποστήριξε ότι δεν δημιούργησε η κυβέρνηση τη σημερινή καθημερινότητα με τα μέτρα της τρόικας, αλλά οι τραπεζίτες και οι επιχειρηματίες που λοιδορούν -όπως είπε- την κυβέρνηση, μη εξαιρουμένου και του προκαθημένου της Εκκλησίας.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας, σύμφωνα με το ΑΠΕ, απάντησε και στις χθεσινές επικρίσεις του αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου για τη μη εκπροσώπηση της κυβέρνησης στην πρωτοχρονιάτικη δοξολογία. Είπε ότι φέτος δεν στάλθηκε πρόσκληση, ενώ επισήμανε ότι ύστερα από μια δοξολογία, δεν είθισται να μιλούν όπως μίλησε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας.